Στη Βουλή διαβιβάζει την Παρασκευή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής  την κατάθεση που έδωσε ενώπιόν του, μία μέρα πριν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός  έστειλε αμελλητί την κατάθεση του κ. Πικραμμένου στη Βουλή, καθώς σε αυτήν προσδιορίζεται πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, τη χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η κατάθεση του κ. Πικραμμένου, λόγω της ιδιότητας, του κύρους και της διαδρομής του στο χώρο της δικαιοσύνης, εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη της υπόθεσης  τόσο στο πεδίο της τακτικής δικαιοσύνης , όσο και στο πεδίο της Βουλή.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα μέλη της οποίας διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων όταν η δικογραφία για τη Novartis διαβιβάστηκε την πρώτη φορά στη Βουλή, με βάση  μόνο τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

Τελικά – όπως και για τους άλλους επτά πολιτικούς – ο φάκελος που αφορά τον κ. Πικραμμένο αρχειοθετήθηκε με διάταξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καθώς δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για αξιόποινη πράξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από