Ουδεμία εξέλιξη έχει υπάρξει για την τύχη του 20χρονου έλληνα ναυτικού ο οποίος απήχθη από πειρατές, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ελληνικό τάνκερ, στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν ομάδα πειρατών επιβιβάστηκε στο «Elka Aristotle», απαγάγοντας τέσσερις ναυτικούς – έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Μέχρι στιγμής, οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ ήδη έχει συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την απαγωγή του 20χρονου και των υπόλοιπων τριών.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σε τουλάχιστον δύο ημέρες μετά το περιστατικό, γιατί αυτή είναι η συνήθης τακτική, με τις επόμενες ώρες να προμηνύονται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Συγκλονίζει ο πατέρας του ναυτικού

Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του έλληνα ναυτικού δήλωσε πως οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις εσωτερικές καμπίνες, θέτοντας εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες του συμβάντος.

Οπως είναι φυσικό, η αγωνία της οικογένειας βρίσκεται στα ύψη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο πατέρας του περιέγραψε τις κρίσιμες ώρες που βιώνει.

«Η μία ώρα είναι ένας χρόνος» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι «θα δώσουμε ό,τι μας ζητήσουν για να αφήσουν το παιδί μας ελεύθερο». Διευκρίνισε δε, ότι ο 20χρονος ναυτικός είναι δόκιμος και όχι επαγγελματίας ναυτικός.

Οι συνθήκες του συμβάντος

Όσον αφορά τις συνθήκες της πειρατείας, ο πατέρας του απαχθέντος τόνισε πως «ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ήταν 2:00 τα ξημερώματα και τα παιδιά κοιμούνταν. Μόλις βγήκαν από τα δωμάτιά τους για να δουν τι συμβαίνει, λογικά τα άρπαξαν».