Ταινία μεγάλου μήκους για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναδείχτηκε MVP του NBA ετοιμάζει  η Disney, για λογαριασμό της συνδρομητικής υπηρεσίας Disney+.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Deadline, η Disney θα καταγράψει τη διαδρομή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από τα παιδικά χρόνια μέχρι την καθιέρωσή του ως σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Οπως αναφέρει, την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Bernie Goldman, ο οποίος είχε αναλάβει την παραγωγή στην ταινία «300», ενώ το σενάριο έχει ανατεθεί στον Arash Amel.

«Greek Freak»

«Τα πρώτα χρόνια του Αντετοκούνμπο έχουν ενδιαφέρον» σημειώνει το δημοσίευμα.

«Γεννήθηκε στην Αθήνα, γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, ωστόσο λόγω της ελληνικής νομοθεσίας δεν έλαβε αυτομάτως πλήρη ελληνική ιθαγένεια και ουσιαστικά ήταν απάτριδος μέχρι την ηλικία των 18 ετών» αναφέρει το Deadline.

Η ταινία, η οποία θα φέρει το ψευδώνυμο του Αντετοκούνμπο, «Greek Freak», είναι η τελευταία ταινία μεγάλου μήκους από τη δημιουργική ομάδα της Disney για το Disney+, μετά από την «Lady and the Tramp», το «Stargirl», αλλά και τις θεατρικές επιτυχίες, όπως ο «Aladdin» και το «Lion King».