Την άποψη ότι δεν μπορούν οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος να συμμετέχουν ως μέλη στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Οι Τζανακόπουλος και Πολάκης δεν μπορούν να έχουν ρόλο ανακριτή»

«Μπορεί ένας από τους πολίτες να είναι και μάρτυρας και ανακριτής σε μία υπόθεση; Έχει ξαναγίνει ποτέ; Ο κ. Πολάκης πιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να λέει ότι ξέρει ποιοι είναι οι μάρτυρες. Και ο κ. Τζανακόπουλος πήγε την ημέρα του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στον Άρειο Πάγο κι έκανε βόλτες για να δει τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση της Novartis», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης για να προσθέσει:

«Από εκείνο το σημείο και μετά, οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τις οποίες δεν μπορεί να έχουν τον ρόλο του ανακριτή στην

προανακριτική επιτροπή».

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρει άλλους βουλευτές να κάνουν το ρόλο του ανακριτή και οι Πολάκης και Τζανακόπουλος να κληθούν ως μάρτυρες.

«Ο Καστανίδης εκφράζει την άποψή του»

Όσον αφορά  την διαφοροποίηση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος τάχθηκε κατά της εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλο ο κ. Χρηστίδης σημείωσε :

Ο κ. Καστανίδης είναι ένας εξαιρετικός νομικός, ο οποίος έχει κάθε δυνατότητα και ως βουλευτής να εκφράζει την άποψή του».

«Οι δικοί μας βουλευτές στην προανακριτική ακολούθησαν αυτό που λέει η νομική υπηρεσία της ελληνικής Βουλής. Αυτό έγινε το 2010. Αυτή είναι μία αντίστοιχη επιτροπή με εκείνη», πρόσθεσε.

Η εσωκομματική κουβέντα δυναμώνει τον διάλογο

Όσον αφορά τα εσωκομματικά θέματα που αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «η κουβέντα που γίνεται επιβαρύνει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δυναμώνει μία προσπάθεια, διότι έτσι πρέπει να γίνεται διάλογος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

«Εμείς είμαστε ένα ζωντανό κόμμα, έχουμε αίμα τις φλέβες μας που κυλά και είναι ζωντανό, βράζει. Κι έτσι πρέπει να γίνεται» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης για να σημειώσει : «Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά ιστορία σκληρών εσωτερικών αναμετρήσεων. Το ζήτημα είναι να βγαίνει ισχυρό από αυτές. Επομένως, πρέπει να λέγονται όλα αυτά στις δημόσιες τοποθετήσεις».

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ο οποίος λέει ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, όπως εκφράστηκε με τα πατριωτικά, σοσιαλιστικά, δημοκρατικά της χαρακτηριστικά τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει προοπτική μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι στο κόμμα του γίνονται πολλές ανοιχτές διαδικασίες για να καταλήξει : Όλη μας η προσυνεδριακή συζήτηση θα είναι βαθιά και ουσιαστική».