Αλαλούμ επικράτησε στην Κύπρο με τις μαθητικές παρελάσεις καθώς ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά σε ορισμένες περιοχές έγιναν κανονικά.

Νωρίτερα, την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις, για λόγους ασφαλείας, και κατόπιν συστάσεων του Τμήματος Μετεωρολογίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο, «μετά από συστάσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των συμμετεχόντων ανακοινώνει ότι ακυρώνονται οι παρελάσεις σε όλες τις πόλεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου».

Καταιγίδες και χαλάζι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα υπάρχουν προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί έως και τις πέντε το απόγευμα.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, στις οποίες η ένταση της βροχής θα είναι μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά την ώρα ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Πού έγιναν κανονικά οι παρελάσεις

Η ανακοίνωση προκάλεσε αναστάτωση καθώς αρκετοί ήταν οι μαθητές που είχαν ήδη μαζευτεί στη Λευκωσία για την παρέλαση.

Παρά την ακύρωση ωστόσο, οι παρελάσεις σε Πάφο, Λεμεσό και Παραλίμνι όπως έχει ανακοινωθεί θα διεξαχθούν κανονικά καθώς οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στη Λευκωσία, μικρή μερίδα μαθητών παρέλασε κανονικά.