Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Με τη βοήθεια του καιρού χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου για να την παρακολουθήσουν.

Παρών στην παρέλαση θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στις 10:30 έκανε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Από τις 11:00, o κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στον χώρο της παρέλασης, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την έναρξη της εκδήλωσης.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι το Λευκό Πύργο, θα λάβουν μέρος τα στρατιωτικά, μαθητικά και πολιτικά τμήματα.

Μετά το πέρας της παρέλασης για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί εντυπωσιακή επίδειξη από F16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους, «Ζευς», θα ακολουθήσει χαιρετισμός απόγονων βετεράνων και δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.