Η Λάρισα πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 και η πίεση είναι μεγάλη στους πράσινους μετά την ήττα και από την θεσσαλική ομάδα.

Ένα απίστευτο γκολ του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς πριν καλά καλά συμπληρωθούν 40 δευτερόλεπτα αγώνα έδωσε στη Λάρισα προβάδισμα από τα… αποδυτήρια. Και έβαλε έξτρα πίεση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει στο σκορ από το ξεκίνημα.

Ένα γκολ που έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να παίξουν μαζική άμυνα σε όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, δυσκολεύοντας τη ζωή του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι ανέβαζαν πάρα πολύ τα μπακ τους προκειμένου να απειλήσουν από τα άκρα, πίεζαν ψηλά και έκλεβαν μπάλες, μένοντας ψηλά στο γήπεδο και αυξάνοντας την πίεση στα καρέ της Λάρισας όσο περνούσε η ώρα.

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 24′. Ο Χστζηγιοβάνης με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μπουζούκη μέσα στην περιοχή, αυός γύρισε στον Καμπετσή, ο οποίος έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μόρα πριν περάσει τη γραμμή.

Έντεκα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που συζητήθηκε περισσότερο από καμία άλλη στο ματς. Και με τον Παναθηναϊκό για ακόμα μια φορά να έχει μεγάλα παράπονα από το… VAR. Έπειτα από κόρνερ, ο Κρίστινσον έπιασε την μπάλα μέσα στη μικρή του περιοχή, ο Δώνης τον βρήκε με το κεφάλι, με την μπάλα να φεύγει απ’ τα χέρια του και τον Καμπετσή να τη στέλνει στα δίχτυα. Ο Σιδηρόπουλος κλήθηκε να δει τη φάση και έδειξε φάουλ, με τους παίκτες και τον πάγκο του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πολύ επιθετικά με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα αντιστρέψει την κατάσταση στο ματς. Αλλά είδε το πράγμα να του στραβώνει πολύ γρήγορα.

Στις δικές του καλές στιγμές ο Κρίστινσον είχε απάντηση στα σουτ του Χατζηγιοβάνη (46′) και Ζαχίντ (53′). Λίγο αργότερα και πάλι σουτ του Ζαχίντ μέσα απ’ την περιοχή σε φάση διαρκείας σταμάτησε στο Φατιόν. Και αντί να ισοφαρίσει στο καλό του κομμάτι, βρέθηκε πίσω με δύο γκολ έπειτα από τραγικό λάθος του Χατζηθεοδωρίδη.

Στο 57′ η Λάρισα έβγαλε την μπάλα από την περιοχή της, ο Χατζηθοεδωρίδης ήταν στο ύψος της μεσαίας γραμμής αλλά δεν κατάφερε να κοντρολάρει και μάλιστα γλίστρησε και έπεσε. Ο Ουάρντα πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ντρίπλαρε τον Αποστολάκη και σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, κυρίως στην αλλαγή του Δώνη απ’ τον Μπεκ, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε άμεση απάντηση. Ενα αριστετεχνικό πλασέ του Ζαχίντ στο 62′ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία (ίδιο γκολ με εκείνο που είχε πετύχει στη Νέα Σμύρνη) και οι πράσινοι είχαν πλέον τον χρόνο για να επιστρέψουν.

Στο 69′ και πάλι ο Ζαχίντ, που στο δευτερο μέρος ήταν ο κορυφαίος, πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Αποστολάκης μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μακέντα, αλλά το πλασέ του από τη μικρή περιοχή έδιωξε ενστικτωδώς ο Κρίστινσον. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεσή του, με τον Κουρμπέλη στο 77′ να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία ουσιαστικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ναι μεν πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, πλην όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική στιγμή για την ισοφάριση, ενώ στο φινάλε ο Κουρμπέλης ζήτησε πέναλτι, με τον Σιδηρόπουλο να μη δίνει τίποτα και τη Λάρισα να φεύγει με μεγάλο διπλό από την Αθήνα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (78′ Κολοβός), Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης (60′ Μπεκ), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Καμπετσής (56′ Μακέντα)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Κάτσε (46′ Φατιόν), Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα (86′ Καρανίκας), Στάνκοβιτς, Ντάουντα (67′ Χαλκιαδάκης)