Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, αναφορικά με την κακοποίηση της 12χρονης από ιερέα στην Μάνη.

Οι νέες εξελίξεις πραγματικά σοκάρουν, καθώς σύμφωνα με τις υποδείξεις της 12χρονης, φέρεται και δεύτερο άτομο να την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η ανάμειξη του ιερέα

Το άτυχο κορίτσι, που έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγους, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς, κατονομάζοντας για ασέλγεια τόσο τον ιερέα, πατέρα έξι παιδιών, όσο κι έναν δεύτερο άντρα.

Σύμφωνα με το star, ο δεύτερος άντρας θα κληθεί άμεσα για απολογία ενώ ο ιερέας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως από την περασμένη Τρίτη.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή.

Η μικρή δηλαδή μετά από λίγος μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου» δήλωσε η δικηγόρος του Ιερέα, Ανθή Μπαλιτσάρη.

Ο αδερφός της 12χρονης είχε αποκαλύψει την κακοποίηση

Κάτοικοι στο Γερολιμένα, αποκαλύπτουν ότι ο αδερφός της 12χρονης γνώριζε για την κακοποίηση που υφίστατο ενώ δεν είχε διστάσει να αποκαλύψει το αποτρόπαιο συμβάν σε κουβέντα που είχε με θαμώνες στο καφενείο όπου σύχναζε ο ιερέας.

Ωστόσο αν και άκουσαν την αποκάλυψη του γιου της συντρόφου του ιερέα, κανείς δεν μετέφερε την μαρτυρία στο αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η δασκάλα του 12χρονου κοριτσιού είχε ειδοποιήσει πριν ένα χρόνο τις αστυνομικές αρχές, επισημαίνοντας την προβληματικής συμπεριφορά που εμφάνιζε το μικρό κορίτσι στο σχολείο.

Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά στο σχολείο γεγονός που ανησύχησε την δασκάλα της. Εκείνη ήταν που ειδοποίησε τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή του σχολείου.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε κακοποιηθεί. Σύμφωνα με τη δική της μαρτυρίας την κακοποιούσε ο σύντροφος της μητέρας της, δηλαδή ο ιερέας και μάλιστα επί σειρά ετών.

Ο ιερέας μετά την σύλληψη και την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης καθώς διατάχθηκε η προφυλάκιση του.

Το Σάββατο η Ιερά Μητρόπολη Μάνης ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω ιερέας έχει ήδη τεθεί σε αργία σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές διατάξεις.

Η τοπική κοινωνία γνώριζε και σιωπούσε

Οι έρευνες έφεραν στο φως περαιτέρω στοιχεία για τη ζωή του 57χρονου ιερέα στη Μάνη και αποκαλύπτει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.

«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή…

«Μας απειλούσε ο ιερέας» δηλώνει το χαμόγελο του παιδιού

Ανακοίνωση εξέδωσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση αναφέροντας χρονικά τα γεγονότα:

«Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του Παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.

Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβει σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση η 12χρονη ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.

Πριν λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του «Χαμόγελου»

Τα παραπάνω δεν θα χρειαζόντουσαν να ειπωθούν αν δεν ήταν μία ιστορία που μας φέρνει σε αμηχανία κι απόγνωση διότι ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε:

Ως πότε ένα Παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει;

Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για Παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την Κακοποίηση;

Ως πότε ένα Παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;».