Η αρκούδα στο ρωσικό τσίρκο που αιχμάλωτη και αποκομμένη από το άγριο περιβάλλον της έπρεπε να αποκτήσει ανθρώπινες συνήθειες για να προσελκύει θεατές και χρήμα με τα καμώματά της, δεν άντεξε τη βία και τον εξευτελισμό. Οδηγημένη από το ένστικτο επιβίωσης όρμησε στον «δάσκαλο» της καταφέρνοντάς του πλήγματα. Ο βοηθός τού θηριοδαμαστή, μόλις είδε την αρκούδα να τον έχει πλακώσει, όρμησε πάνω της και άρχισε να την κλωτσάει όπου βρει για να τον γλυτώσει.

Το τσίρκο ήταν γεμάτο και τα μικρά παιδιά που έβλεπαν την αρκούδα σηκωμένη για πολλή ώρα στα δύο της πόδια να κάνει ανθρώπινες δουλειές, όπως να μεταφέρει καρότσι και άλλα ευτράπελα αν όχι απογοητευτικά, είδαν το ζώο να αντιδρά με απόγνωση. Πήγε να τραυματίσει εκείνον που κατά το ένστικτό της, την σκότωνε μέρα με τη μέρα. Αγνωστο τι μάθημα πήραν. Σίγουρα δεν φταίνε εκείνα που παραλίγο να δουν ένα θέαμα ζούγκλας σε  χώρο που υποτίθεται ότι θα τους πρόσφερε  χαρά και διασκέδαση. Σίγουρα όμως δεν έφταιγε και η αρκούδα που δεν κατάφερε όσο ξύλο και να έφαγε να αλλάξει τη φύση της και να προσαρμοστεί σε ρόλο ζώου- διασκεδαστή.

Το τι απέγινε το ζώο που επαναστάτησε είναι άγνωστο. Αλλά όπως φαίνεται και από το βίντεο, από την αντίδραση του βοηθού τού θηριοδαμαστή, όλοι φαντάζονται. Και κανείς δεν θέλει να ξέρει.

Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες: