Επισήμως, η συνάντηση Γεννηματά-Ανδρουλάκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν έγινε. Την διαψεύδει τόσο η πλευρά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής όσο και η πλευρά του ευρωβουλευτή.  Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, επιμένουν ότι η συνάντηση όχι μόνο έγινε αλλά επιβεβαίωσε το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στις σχέσεις τους, από χθες, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της κυρίας Γεννηματά να επισπευσθούν οι διαδικασίες του συνεδρίου του ΠαΣοΚ.

Η πρώτη επικοινωνία μεταξύ Γεννηματά-Ανδρουλάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τηλεφώνησε στην κυρία Γεννηματά εκφράζοντας τις έντονες ενστάσεις του για την απόφασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία δεν έγινε σε καλό κλίμα και το ύφος με το οποίο απευθυνόταν ο κ. Ανδρουλάκης στη Φώφη Γεννηματά, προκάλεσε την έντονη ενόχλησή της.  Συμφωνήθηκε η δύσκολη συζήτηση να γίνει από κοντά. «Θα σου τηλεφωνήσω να βρεθούμε» φέρεται να είπε στην κυρία Γεννηματά, ο κ. Ανδρουλάκης.

Εκνευρισμός από τις δηλώσεις

Την Παρασκευή το πρωί η παρουσία του κ. Ανδρουλάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και οι δηλώσεις του για το συνέδριο προκάλεσαν εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους, το οποίο θα συζητήσει όλα τα ανοιχτά θέματα,  κινούμενος σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή της κυρίας Γεννηματά που δεν επιθυμεί ένα συνέδριο αναζωπύρωσης των εσωκομματικών συγκρούσεων αλλά, όπως λέγεται ένα συνέδριο που θα δώσει «θεσμικές λύσεις» στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ΠαΣοΚ.

Η τηλεοπτική παρουσία του κ. Ανδρουλάκη επιβάρυνε το ήδη βαρύ κλίμα και από εκεί και πέρα, στα δημοσιογραφικά γραφεία, διοχετεύονταν αντιφατικές πληροφορίες.  Σύμφωνα με την «επίσημη» εκδοχή, το τηλεφώνημα που περίμενε η κυρία Γεννηματά από τον κ. Ανδρουλάκη «δεν έγινε ποτέ» και «δεν υπήρξε καμία συνάντηση, η οποία είναι πιθανόν να γίνει τις επόμενες μέρες με τα πνεύματα να μην είναι και τόσο οξυμένα».

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν στο in.gr  ότι η συνάντηση έγινε, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά απλά επιβεβαίωσε τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις που υπάρχουν για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠαΣοΚ.

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες και φυσικά στις κομματικές συνεδριάσεις της Τετάρτης και κυρίως της Παρασκευής θα διαφανεί αν η πορεία προς το συνέδριο-εξπρές του Νοεμβρίου σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, το τελευταίο πράγμα, χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο κεντροαριστερός χώρος.