Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα προσέλθει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης  για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

«Αν μπορούν Τσίπρας και Πολάκης να κουνάνε το δάχτυλο εγώ δεν μπορώ;»

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Αντ1, επανάλαβε τις διευκρινίσεις για την απάντησή του σε ερώτηση σε ντοκιμαντέρ για τη Novartis.

«Μετά από αυτήν τη δήλωση επί τέσσερις μέρες ο Τσίπρας έλεγε να αποκαλύψω ποιοι πολιτικοί χρηματίζονται», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε ότι, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να «υποστεί τις συνέπειες. Η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες και δεν έβγαλαν τις τιμές γιατί θα έβλεπε ο λαός πόσο μεγάλες ήταν οι αυξήσεις», κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη κυβέρνηση και διερωτήθηκε:

«Αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι τα πήραμε, εγώ δεν μπορώ; Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;».

Εκφράζοντας την ένστασή του στην πολιτική πρακτική είπε ωστόσο ότι, «το σωστό είναι κανένας να μην κάνει εικασίες για κανέναν και κανένας να μην αμφισβητεί την αθωότητα κανένα», όμως, «όσο επιλέγουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι».

«Εγώ θα είμαι στα μανταλάκια με το «άκουσα’ και το «πιστεύω» και εκείνος δε θα ελεγχθεί;», είπε και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλαν τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή με τους ψευδομάρτυρες» οπότε θα πρέπει «να είναι έτοιμοι να τα υποστούν όλα».

Ερωτηθείς, πάντως, αν θα γίνει προκαταρκτική για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή.

Κατέθεσε ο Μιχάλης Καλογήρου

Νωρίτερα σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή πέρασε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση μετά την αναφορά στο όνομα του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος περιέγραψε την ύπαρξη συνάντησης στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Χθες πάντως η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου η οποία -σύμφωνα με τον κ. Αγγελή- επίσης μετείχε στη συνάντηση φέρεται να  αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε τέτοια σύσκεψη.