Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τις βολές του δεύτερου κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δήλωσή που είχε κάνει σε ελβετικό ντοκιμαντέρ για τη Novartis. Υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας επί 4 ημέρες μετά από τη δήλωση, τού ζητούσε να αποκαλύψει ποιοι πολιτικοί χρηματίζονται.

Τώρα, πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να «υποστεί τις συνέπειες». Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι «άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες» και δεν δημοσιοποίησαν τιμές διότι ο κόσμος θα έβλεπε τις αυξήσεις.

«Αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας λένε ότι “τα πήραμε”, εγώ δεν μπορώ; Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ANT1.

«Θα υποστούν τις συνέπειες»

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το σωστό είναι κανείς να μην κάνει εικασίες για άλλον και να μην αμφισβητεί την αθωότητά κάποιου. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «όσο επιλέγουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στελέχη του κόμματος «έβαλαν τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή με τους ψευδομάρτυρες» και πλέον θα πρέπει «να τα υποστούν όλα».

Η επίμαχη δήλωση και οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως ο Αδωνις Γεωργιάδης άφησε την Τετάρτη σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη ότι μπορεί να χρηματίστηκαν από πολυεθνικές για τον νόμο που έφεραν επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για την τιμολόγηση φαρμάκων.

«Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω» είπε και πρόσθεσε:

«Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς. Καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Λίγες ώρες αργότερα πάντως, διευκρίνισε πως «αν είχα στοιχεία για Τσίπρα και Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα».

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού, πηγές από την Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για «ασυναρτησίες και αυτογελιοποίηση».

Συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι».

«Ωστόσο, το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του. Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί» καταλήγουν από την Κουμουνδούρου.