Η Nissan παρουσίασε στο μακρινό Τόκιο ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που εισάγει την εταιρεία στην αυτόνομη οδήγηση ενώ, η εμφάνιση του σηματοδοτεί και την ολική επανεκκίνηση στον σχεδιασμό της μάρκας.

Το  Nissan Ariya Concept διαθέτει για την κίνηση του δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολγίας, ενώ, η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με την απόλυτη τεχνολογική παρουσία – όπως η αυτόνομη οδήγηση – θα προσφέρουν στο μέλλον ασφαλείας μετακινήσεις χωρίς ατυχήματα και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Το Ariya Concept, αποτελεί σχεδιαστική “προέκταση”  του πρωτότυπου Nissan IMx, όντας έναν μοντέλο με εντυπωσιακό στυλ, που ουσιαστικά σκιαγραφεί την σχεδιαστική ταυτότητα των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας.

Το δυναμικό προφίλ του οχήματος, συμπληρώνουν οι πεντάκτινοι, 21 ιντσών τροχοί αλουμινίου.

Στο εσωτερικό του μοντέλου κυριαρχεί η μινιμαλιστική γραμμή, χωρίς κουμπιά, μιας και αυτά έχουν δώσει τη θέση τους στα χειριστήρια αφής, που εμφανίζονται μόλις το Ariya Concept μπει σε λειτουργία.

Τα μοναδικά φυσικά χειριστήρια είναι το κουμπί start, ένα μόνο κουμπί για τη λειτουργία της οθόνης 12,3 ιντσών και τα χειριστήρια κλιματισμού, τα οποία είναι εντέχνως τοποθετημένα στην κάτω πλευρά,  από γνήσιο ξύλο, του πίνακα οργάνων.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, το Ariya Concept ενσωματώσει πλήρως τους τρεις πυλώνες της, την Intelligent Mobility, δηλαδή τα Intelligent Driving, Intelligent Power και Intelligent Integration.

Συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία των  ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο απρόσκοπτης διασύνδεσης ανθρώπου-μηχανής, προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

Επίσης, φέρει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε συνδυασμό με το «πακέτο» λειτουργιών του ProPILOT 2.0, που μεταξύ άλλων, επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.