Μία ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά στο Καραϊσκάκη. Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση από την μεγάλη ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που κοίταξε στα μάτια την τεράστια Μπάγερν Μονάχου και παρά την ήττα (2-3), έκανε τους οπαδούς της περήφανους, αποδεικνύοντας περίτρανα για μία ακόμα φορά ότι ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στα αστέρια της γερμανικής ομάδας και παρά το γεγονός ότι στο τέλος του παιχνιδιού ο φωτεινός πίνακας του «Γ. Καραϊσκάκης» έγραφε 2-3, άπαντες έφυγαν από το φαληρικό γήπεδο «χορτασμένοι» από ωραίο ποδόσφαιρο και περήφανοι για την ομάδα του Πέδρο Μαρτινς.

Οσοι βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη έζησαν μια ακόμα μαγική βραδιά. Μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις σαν και αυτές που έχει συνηθίσει να προσφέρει ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και απέδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσια τεράστιες ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου.

Το τελικό 2-3 μάλιστα αφήνει πικρή γεύση, καθώς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0, χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί, στην αρχή του δεύτερου μέρους είχε τις ευκαιρίες να κάνει το 2-1, ενώ στο τέλος ο Ποντένσε θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε 3-3. Παρόλα, αυτά η Μπάγερν κατάφερε να πάρει τη νίκη, με την οποία έκανε το 3 στα 3 στη διοργάνωση.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έμεινε στον 1 βαθμό, μετά από τρεις στροφές. Συγκεκριμένα, στην κορυφή της βαθμολογίας είναι η Μπάγερν με 9, δεύτερη η Τότεναμ, που διέλυσε με 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο με 4, ακολουθεί η ομάδα του Βελιγραδίου με 3 και οι Πειραιώτες με 1. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Μόναχο (6/11).

Το πλάνο του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, βάζοντας τον Καμαρά στον άξονα, για να έχει τρεξίματα και μεγαλύτερη πίεση στον χώρο του κέντρου. Συγκεκριμένα, ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας.

Ο Γκιγιέρμε ήταν μπροστά από τους σέντερ μπακ, με τους Καμαρά και Μπουχαλάκη να κινούνται λίγο πιο μπροστά από τον Βραζιλιάνο. Στις δύο πτέρυγες ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τοποθετήσει τους ταχύτατους Μασούρα και Ποντένσε για να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Αιχμή του δόρατος ήταν ο Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά killer.

Κατοχή η Μπάγερν, πίεση ο Ολυμπιακός και… 1-0!

Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρο. Να κλείσει τους χώρους, να μην αφήσει την Μπάγερν να αναπτυχθεί και να χτυπήσει στην κόντρα την γερμανική άμυνα. Οι Βαυαροί πήραν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός περίμενε το λάθος.

Στο 11’ οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα, αλλά η σέντρα του Ποντένσε κατέληξε στα χέρια του Νόιερ. Δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν απείλησε, αλλά ο Σα μπλόκαρε το σουτ του Κοουτίνιο. Ο χρόνος κυλούσε και στο 23’ οι Γερμανοί έκαναν το λάθος που περίμεναν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Ερυθρόλευκοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ποντένσε έδωσε μια φοβερή πάσα στον Μασούρα, αυτός άνοιξε στον Τσιμίκα, που έκανε κίνηση πίσω από την πλάτη του, ο νεαρός μπακ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ο Νόιερ έπεσε στη γωνία του, απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Ένα γκολ που έβαλε… φωτιά στο Καραϊσκάκη και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Μαρτίνς, τους παίκτες και τον κόσμο.

Στο 31’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, αλλά οι Ερνάντεζ και Νόιερ στάθηκαν τυχεροί. Ο Μασούρας είδε την κίνηση του Τσιμίκα, του πέρασε την μπάλα, αυτός γύρισε, ο Ερνάντεζ έβαλε άτσαλα το πόδι του, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ. Και αφού δεν έγινε το 2-0, τρία λεπτά αργότερα η Μπάγερν έκανε το 1-1 με τον Λεβαντόφσκι.

Ο Μίλερ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο Σα, έπεσε και έκανε εξαιρετική επέμβαση, αλλά ο Λεβαντόφσκι πήρε το… ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 39’ η Μπάγερν απείλησε ξανά, αλλά ο Τσιμίκας πίεσε όσο έπρεπε τον Κοουτίνιο και ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα άουτ, παρότι σούταρε μισό μέτρο από την εστία! Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 1-1.

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά γκολ η Μπάγερν

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι. Στο 46’ ο Ποντένσε ελίχθηκε ωραία στο ύψος της μεγάλη περιοχής, σέντραρε, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχαν επίσης οι προσπάθειες των Μεριά (47’), Γκιγιέρμε (49’) και Μπουχαλάκη (51’), με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του, γεγονός που το πλήρωσε στο 62’.

Ο Κοουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Γερμανοί, ο Μπότατενγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μίλερ τη δεύτερη και ο Λεβαντόφσκι από κοντά με προβολή έκανε το 1-2. Ένα γκολ, στο οποίο υπήρχε υποψία για οφσάιντ και «τσεκαρίστηκε» στο VAR, αλλά τελικά κατακυρώθηκε και η γερμανική ομάδα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα.

«Ροντέο» το ματς

Στο 69’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή. Ο Πορτογάλος πέρασε τον Λοβέρα στη θέση του Μπουχαλάκη, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 75’, ωστόσο, οι Γερμανοί πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Τολισό. Ο Γκνάμπρι έκανε το γύρισμα, ο Κοουτίνιο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Σεμέδο, στρώθηκε στον Τολισό και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-3.

Το γκολ του Τολισό δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, με τον Πορτογάλο τεχνικό στο 78’ να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2, βάζοντας τον Γκερέρο αντί για τον Μασούρα και ένα λεπτό αργότερα ο Γκιγιέρμε έκανε το 2-3, βάζοντας… φωτιά στο Καραϊσκάκη. Ο Βραζιλιάνος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ! Το γκολ του Γκιγιέρμε έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό για να ψάξει το τρίτο γκολ.

Αγγιξε το 3-3, αλλά…

Στο 88’ ο Ποντένσε άγγιξε το 3-3, αλλά ο Νόιερ το αρνήθηκε. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε στην περιοχή της γερμανικής ομάδας, άδειασε τον αντίπαλό του, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Μπάγερν απέκρουσε. Στο 88’ ο Μαρτίνς έριξε και τον Ραντζέλοβιτς, με τον Ολυμπιακό να πιέζει κυρίως με στημένες φάσεις. Παρά την πίεση, όμως, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον κόσμο στο τέλος του αγώνα να χειροκροτεί τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του για τη σπουδαία εμφάνισή τους.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (68’ Λοβέρα), Καμαρά (88’ Ρατζέλοβιτς), Γκιγέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (79’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Παβάρ, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο, Ερνάντες (59’ Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ.