Καμουφλαρισμένο παγκόσμιο ηλεκτρονικό δίκτυο παιδικής πορνογραφίας για σχεδόν τρία χρόνια ήταν η ιστοσελίδα «Welcome To Video», που εμπορευόταν βίντεο πορνογραφικού περιεχόμενου με παιδιά που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Η ιστοσελίδα του Σκοτεινού Διαδικτύου (Dark Web) έδινε πρόσβαση σε εκατοντάδες χρήστες από ολόκληρο τον πλανήτη σε υλικό που κατέγραφε την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ακόμη και βρεφών μόλις έξι μηνών.

Συνελήφθη ο αρρωστημένος «εγκέφαλος»

Την περασμένη Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε  πως συνέλαβε ένα 23χρονο Κορεάτη, τον Γιονγκ Γου Σον, ο οποίος αποτέλεσε τον αρρωστημένο «εγκέφαλο» του συγκεκριμένου site, που διηύθυνε  το κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσα από την κρεβατοκάμαρά του.

Το κύκλωμα «πρόδωσαν», σύμφωνα με το Unsplash, τα ίχνη συναλλαγών με bitcoin, που φέρεται να είχε πραγματοποιήσει ο 23χρονος.

Τουλάχιστον 23 παιδιά, που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε ΗΠΑ, Ισπανία και Βρετανία, διασώθηκαν από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Συνελήφθησαν 337 χρήστες από 18 χώρες

Μαζί με τον «εγκέφαλο» συνελήφθησαν συνολικά 337 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες, που έκαναν χρήση της εν λόγω ιστοσελίδας, με τα 223 από αυτά να βρίσκονται στην Νότια Κορέα. Πολλά όμως είναι τα ίχνη χρηστών, που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αμερικανικές αρχές, οι «πελάτες» της σκοτεινής ιστοσελίδας  αγόραζαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας με συναλλαγές bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να έχει ισχύ δίχως οι χρήστες να αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα.

«Να μην είναι πορνό με ενηλίκους»

Τα άδυτα της λειτουργίας του «Welcome To Video» αποκαλύπτει το κατηγορητήριο των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών. Η ιστοσελίδα ξεκίνησε την λειτουργία της γύρω στον Ιούνιο του 2015.

Όποιος επιθυμούσε, είχε την δυνατότητα δημιουργίας ενός λογαριασμού εντελώς δωρεάν. Οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν υλικό αν πλήρωναν με bitcoin ή αν κέρδιζαν πόντους, φέρνοντας νέους «πελάτες» ή ακόμα αν ανέβαζαν και δικά τους βίντεο με μοναδικό αρρωστημένο περιορισμένο «να μην είναι πορνό με ενηλίκους».