Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου «Αελλώ» για το ντου των αστυνομικών στην ταινία του «Τζόκερ» (Joker).

O ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Αελλώ, Παναγιώτης Τσακαλάκης, μιλώντας στον Realfm τόνισε ότι «έφεραν 50 αστυνομικούς για να ελέγξουν ένα ανήλικο. Στο  «Αελλώ» ήρθαν μία μηχανή της αστυνομίας με δύο άτομα, μετά άλλες 15 μηχανές με δύο άτομα και ένα περιπολικό. Μπαίναν μέσα και τρομοκρατήθηκε ο κόσμος. Υπήρχαν και μικρά παιδιά που έβλεπαν άλλα έργα και έβλεπαν τα πιστόλια και τα κουμπούρια να μπαινοβγαίνουν στους κινηματογράφους».

Ιδιοκτήτης: Οι αστυνομικοί σταμάτησαν την προβολή

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θέλουν να μας πάνε καμία πενηνταριά χρόνια προς τα πίσω απ’ ότι φαίνεται. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει κριθεί κατάλληλο από τις ηλικίες 12, 14 και 15 χρονών. Στην Ελλάδα κρίθηκε από 18. Εμείς στο ταμπλό μας και στο ταμείο μας γράφουμε ότι είναι από 18, το λέμε και στους πελάτες μας. Ο νόμος μας υποχρεώνει να έχουμε τη σήμανση.

«Το 12χρονο δεν μπαίνει μέσα, μιλάμε για παιδιά 17 και 16 ετών που δεν φαίνονται, τους ζητάς ταυτότητα και σου λένε δεν την έχω μαζί μου. Τι να κάνουμε εμείς; Τη στιγμή που είναι μαζί με τους γονείς τους, τι πρέπει να κάνουμε, να μαλώσουμε με τους γονείς;», σχολίασε.

Ερωτηθείς αν οι αστυνομικοί του είπαν «σταμάτησε την προβολή και άναψε τα φώτα», ο κ. Τσακαλάκης απάντησε καταφατικά. «Φυσικά, εκτός διαλείμματος».

Θέμα και στο Εuronews ο … ελληνικός Τζόκερ

Την ίδια ώρα το θέμα με τον Τζόκερ και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στους δύο κινηματογράφους έχει γίνει θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ και συγκεκριμένα  στον διαδικτυακό ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου Euronews.

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο αναφέρεται ότι η αστυνομία μπήκε σε δύο προβολές κινηματογράφων «όταν υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας ανέφεραν ότι ανήλικα παιδιά παρακολουθούσαν την ταινία». «Οι αστυνομικοί μπήκαν στις αίθουσες βγάζοντας έξω 19 ανήλικους, 4 από τους οποίους παρακολουθούσαν την ταινία, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους».

Τέλος, ο διαδικτυακός ιστότοπος αναφέρεται τόσο και στην καταδίκη του συμβάντος από πλευράς ΥΠΠΟΑ, όσο και στην οργή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη για την πολιτική έκταση που έλαβε το θέμα. «Η Λίνα Μενδώνη επέκρινε επίσης τον Τσίπρα για την πολιτικοποίηση» του γεγονότος», καταλήγει το Euronews.