Χρήστος Παππάς, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Απολογείται στο δικαστήριο και γίνεται ο εξής διάλογος με την πρόεδρο

Ο κατηγορούμενος  ρωτήθηκε  για το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε  στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για «κείμενα της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα, Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξα. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζειστε με το γιο σας, μικρό παιδί..

Κατηγορούμενος: Είναι  προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε….

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε το γεγονός προσθέτοντας ότι είναι κατά της βίας. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής ειναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», δηλώνοντας ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν τα γνώριζε και δεν τα γνωρίζει.

Αυτά τα ωραία μας είπε ο κ. Παππάς, ο οποίος έπαθε αμνησία όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν.

Είτε δεν θυμούνται, είτε είναι νεανικές τρέλες, είτε απλά εθνικοπατριωτικές ενέργειες που γίνονται από αγάπη για την πατρίδα.

Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Οι τσαμπουκάδες χρυσαυγίτες, που είτε έδιναν εντολές είτε συμμετείχαν σε τάγματα εφόδου, τώρα το παίζουν μωρές παρθένες.

Σα να μην πέρασαν εκείνα τα σκοτεινά χρόνια μετά το 2012 όταν η εγκληματική οργάνωση έδερνε (ή σκότωνε) μετανάστες, χτυπούσε ομοφυλόφιλους, έκανε ναζιστική κατήχηση στα σχολεία, τρομοκρατούσε όποιον αδύναμο έβρισκε μπροστά της.

Σα να μην έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα την οποία τώρα ξεχνάνε ή αποκηρύσσουν.

Τώρα κάνουν τις κότες

Είναι φανερό ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό λειτουργούν σαν κότες λειράτες. Τώρα που δεν έχουν τη βουλευτική ασυλία, τώρα που δεν έχουν τη στήριξη του κόσμου και τώρα που έχουν στην πλάτη τους ένα καραμπινάτο πολιτικό έγκλημα τι κάνουν;

Αυτοί που ορκίζονταν στον Χίτλερ, οι «φουσκωτοί» με τις ναζιστικές σημαίες και τους χαιρετισμούς με υψωμένη τη γροθιά, τώρα είναι μοιάζουν με σκυλάκια που γλείφουν όπου βρουν για να γλιτώσουν όταν ξέρουν ότι έκαναν ζημιά.

Ο Χρήστος Παππάς, αδιαφιλονίκητος υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου. Αδιαμφισβήτητος ναζιστής από κούνια, ακραίος όσο δεν παίρνει, προκλητικός εντός κι εκτός Βουλής, τώρα απλά τα δικαιολογεί ως «νεανικές τρέλες».

Ας θυμηθούμε τι έγινε μετά τη σύλληψή του για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Οι φωτογραφίες της ντροπής

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ημερών εκείνων από έρευνα στο σπίτι του στα Ιωάννινα βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των SS χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από την σημαία των Ναζί ενώ στην δεύτερη να φοράει το περιβραχιόνιο των ναζί. Προφανώς και δεν είναι… Απόκριες, αλλά και Απόκριες να ήταν κάνουν πλάκα με τους δολοφόνους εκατομμυρίων ανθρώπων;

Σε άλλο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται με την οικογένειά του να χαιρετάει ναζιστικά, να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του φέρουν τη σβάστικα και χρονολογία σύμφωνα με ημερολόγιο που ξεκινά από το έτος γέννησης του Χίτλερ.

Κι αυτά, σύμφωνα με τον Παππά ήταν… πλάκα.

Πλάκα βρε παιδιά να χαιρετάς οικογενειακά ναζιστικά και να στέλνεις και κάρτες με τον αγκυλωτό σταυρό.

Είχε, λέει και σχέσεις με τον Λεόν Ντεγκρέλ, έναν πολιτικό από το Βέλγιο που είχε ενταχθεί στα Waffen SS και είχε παρασημοφορεθεί από τον ίδιο τον Χίτλερ.

Σε επιστολή του προς τον Ντεγκρέλ τον αποκαλεί ήρωα στρατηγέ ενώ διακηρύσσει την πίστη του ίδιου προς το πρόσωπο του… Φύρερ.

Σε άρθρο του ο Χρήστος Παππάς γράφει πως «Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή στην επέτειο της αυτοκτονίας του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στην καρδιά μας φουντώνει η πίστη με τα λόγια του Φύρερ σε μια δυο γενιές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πραγματικά, αγνή συγκίνηση για το θεάρεστο έργο του. Όπως και για την προσπάθειά του να εμφυσήσει στους νέους τις χιτλερικές θεωρίες.

Όλα αυτά είναι… πλάκες τώρα που βρίσκεται στο εδώλιο.

Μαθήματα… ναζισμού

Στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα βίντεο, τραβηγμένα από το κινητό του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά με μαθήματα ναζισμού σε μικρά παιδιά. Σε αυτά, μαθαίνει σε ένα ανήλικο αγόρι να λέει σωστά «Heil Hitler».

Ο ίδιος επαινεί το αγόρι που κρατάει τη σημαία των ναζί, περιβραχιόνιο με τη σβάστικα και χαιρετά ναζιστικά, λέγοντάς του «Μπράβο λεβέντη μου». Σε άλλο σημείο, ένα κοριτσάκι βοηθά, δίνοντας οδηγίες στο αγόρι για το πώς θα πρέπει να σηκώσει σωστά το χέρι του προκειμένου να χαιρετήσει ναζιστικά.

Αραγε είναι πλάκες το γεγονός ότι ήταν υμνητής της Χούντας; Στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο Παππάς είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. «Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.

Να θυμίσουμε επίσης μια αποκάλυψη που είχε κάνει η ιστοσελίδα Jungle Report. Ηταν άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ’ τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός «Heil Hitler!»», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. – Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.

Γράφει ο Παππάς για τους Εβραίους: «Οι εβραίοι προτιμούν συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως αυτά του γιατρού, του δικηγόρου, του χρηματιστή, το εμπόριο και τη σοουμπίζ. Ετσι κερδίζουν δυσανάλογο ποσοστό του πλούτου… Ελέγχουν τα μεγάλα μονοπώλια και τα πολυκαταστήματα, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού (sic) τους μη εβραίους… Δεν είναι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Αποφεύγουν τη χειρωνακτική εργασία και σπανίως είναι γεωργοί, ξυλουργοί, βιομηχανικοί εργάτες κ.λπ. Οι εβραίοι μισούν τον Χριστό, αλλά μετέτρεψαν τα γενέθλιά του σε πηγή σημαντικών εσόδων. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο ραβίνος Τζέικομπ Γουάιζ:είναι καλύτερα να έχεις Χριστούγεννα από το να έχεις ευλογιά».

Δεν έχουν το θάρρος, είναι δειλοί

Ο Παππάς είναι αυτός, ο ίδιος που στη δίκη της Χρυσής Αυγής απλά μίλησε για κείμενα της νιότης και για φωτογραφίες που είναι… προσωπικά δεδομένα.

Προφανώς, λοιπόν, ο Παππάς όπως και οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές καταδίκες, τώρα δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν είδαν.

Δεν έχουν το θάρρος ούτε για να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους, των λεγόμενών τους, των όσων έγραψαν στη νιότη τους ή και μετά.

Είναι ναζιστές αλλά δεν τολμούν τώρα να το πουν ξεκάθαρα.

Είναι δειλοί γιατί δεν έχουν το κουράγιο να γίνουν μπροστάρηδες της φασιστικής ιδεολογίας τους.

Και δείχνουν ότι επρόκειτο όλοι τους για «φούσκες» που μεγάλωσαν επειδή κάποιοι «παραπλανήθηκαν» και τους ψήφισαν.

Όμως, η ιστορία έχει γράψει την προσωπική ιστορία του καθενός. Και ο Χρήστος Παππάς ήταν είναι και θα παραμείνει στη συλλογική μνήμη ως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ένας σκληρός, νεοναζί.

Εκανε… πλάκα με τα παιδιά