Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στο Καραϊσκάκη την Μπάγερν στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για να ζήσουν μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των πειραιωτών:

Για την αλλαγή συστήματος ή προσέγγισης:  «Ανεξάρτητα από τη φιλοσοφία που έχουμε στα παιχνίδια μας πάντα υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να προσαρμόζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Αυτή τη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Αναγνωρίζουμε το μέγεθος του αντιπάλου. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος. Ωστόσο, είμαστε πολύ καλά, από άποψη φυσικής κατάστασης και ψυχολογίας. Αλλωστε στο Καραϊσκάκη με την στήριξη των φιλάθλων μας είμαστε πάντα πάρα πολύ δυνατοί».

Για τις δυσκολίες του παιχνιδιού: «Θα παλέψουμε για τη νίκη. Γνωρίζουμε τη δυσκολία και το μέγεθος του αντιπάλου μας, αλλά όποιος βρίσκεται στον Ολυμπιακό πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του και να παίζει με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Πιστεύω στη νίκη, όπως και οι παίκτες μας, αλλά και ο κόσμος. Αύριο θα δούμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα, με έναν σπουδαίο αντίπαλο. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία θα μας υποχρεώσει πολλές φορές σε άμυνα, αλλά υπάρχουν πιθανότητες και θα παλέψουμε, αρκεί να έχουμε κουράγιο, ψυχή και να το πιστεύουμε».

Για το αυριανό ματς κι αν είναι τελικός: «Υπάρχουν στην καριέρα μου διάφορα παιχνίδι, τα οποία θεωρώ καθοριστικά. Είχα πει στην αρχή της χρονιάς ότι θα παίξουμε αρκετούς τελικούς. Ενας από τους τελικούς που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν.

Εβλεπα πολλά πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι. Την πιθανότητα εισόδου μας στους ομίλους του Champions League, την δουλειά που έγινε στην προετοιμασία και πολλά ακόμα στοιχεία που έκαναν το παιχνίδι τελικό.

Στο αυριανό παιχνίδι βλέπω τις πιθανότητες που έχει η ομάδα μας απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλά, να παίξουμε καλά απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο.

Μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όλα θα τα αναλύσουμε αύριο. Δεν είναι όμως τελικός, όπως άλλα παιχνίδια που δώσαμε πιο πριν στη φετινή σεζόν. Είναι ένας σημαντικός αγώνας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καθοριστικός».

Για την απουσία του Βαλμπουενά και αν έχει καταλήξει ποιος θα παίξει: «Εχω στο μυαλό μου κάποιες ιδέες, τις οποίες θα δουλέψουμε και σήμερα. Θα μάθετε αύριο στον αγώνα».

Για τον κόσμο ο Μαρτίνς είπε: «Να συνεχίσουν να πιστεύουν σε εμάς. Να έρθουν να απολαύσουν έναν πολύ όμορφο αγώνα και να είναι δίπλα μας. Θα έχουμε μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα.

Είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Θέλουμε να πιστεύουν σε εμάς και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Να έχουμε και πάλι σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές και φυσικά τίτλους».

«Ποτέ δεν θα σταματήσω να λέω ότι είμαστε μια ομάδα που ξεκινάει τα παιχνίδια πάντα με στόχο τη νίκη και όχι την ισοπαλία. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που θα πούμε εξ αρχής ότι είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας.

Πάντα δείχνω στην ομάδα μας πώς να δημιουργεί φάσεις και να βάζει γκολ. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι και στη συνέχεια θα κρίνουμε αν είναι ικανοποιητικός ο βαθμός της ισοπαλίας».

Για την ανάλυση της Μπάγερν: «Σίγουρα όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η Μπάγερν έχει τα αδύνατα σημεία της. Το ίδιο και οι Τότεναμ, αλλά και εμείς. Είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, η οποία πιέζει πολύ τον αντίπαλό της.

Εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην άμυνα και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας και να τα εκμεταλλευτούμε με τη στρατηγική μας».

Για τον Λεβαντόφσκι: «Είναι πραγματικά ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες στον κόσμο. Δουλεύει πάρα πολύ μέσα στην περιοχή. Εμείς όμως έχουμε μια πολύ καλή αμυντική γραμμή και θα προσπαθήσουμε να τον εμποδίσουμε».