Απέναντι στον Προμηθέα (και μάλιστα στην Πάτρα) έδειξε τις… προθέσεις του. Ο ΠΑΟΚ έγινε έρμαιο των διαθέσεων του κι ήρθε η σειρά του Άρη να αντιληφθεί ότι ο Ιωνικός δεν χωρατεύει! Η ομάδα της Νίκαιας νίκησε με 77-72 στο Αλεξάνδρειο, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τους «κίτρινους» στα προβλήματά τους.

Η παρέα του Νίκου Βετούλα έδειξε από την αρχή τη διάθεση να κατακτήσει το πρώτο της «διπλό» και το πέτυχε, απλά επειδή είχε περισσότερους παίκτες με επίδραση στο ματς. Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε άλλη μια αρχοντική εμφάνιση, ο Μπαρτ ήταν… μια ομάδα μόνος του, ο Χαραλαμπόπουλος άφησε το αποτύπωμά του.

Όχι πως ήταν εύκολη υπόθεση η επικράτηση, καθώς στην αντίπερα όχθη ο Τάλτον έπαιξε για το συμβόλαιό του, ο Ντραγκίσεβιτς έδωσε οντότητα στο «ζωγραφιστό» για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως η απουσία του Μόρις (και του Μποχωρίδη, φυσικά) στέρησαν εναλλακτικές λύσεις, μίκρυναν το βάθος κι αυτό όσο κυλούσε ο αγωνιστικός χρόνος φαίνονταν όλο και περισσότερο.

Ο Ιωνικός ισορρόπησε με 2 νίκες και 2 ήττες, έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον «Αυτοκράτορα», που μετά την αρχική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ (στην παράταση) μετρά μόνο ήττες και το κλίμα είναι βαρύ.

Ενδεικτικές και οι αποδοκιμασίες του κόσμου, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει αλυσιδωτές αντιδράσεις…

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-43, 60-61, 72-77.