Δύο μήνες και πλέον απομένουν για τα Χριστούγεννα και ο δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη γιορτή, καθώς, επιδιώκει να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τον λαμπερό στολισμό της συμπρωτεύουσας και την διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων για μικρούς και μεγαλύτερους, που θα καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Το σχέδιο που συνδυάζει στοιχεία της παράδοσης, με άρωμα Γαλλίας, αφού πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Γιορτή των Φώτων της Λυών, παρουσίασαν την Τετάρτη στελέχη της νέας δημοτικής Αρχής της πόλης, στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων ζητώντας να στηρίξουν την προσπάθεια προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενοι χορηγοί.

Χριστουγεννιάτικο χωριό με ανάλογη αγορά, φωτεινές αψίδες κι άλλες εντυπωσιακές κατασκευές σε σχήμα κύβου, με αέρα και πούπουλα, αλλά και τεράστιες χριστουγεννιάτικες μπάλες, καθώς και ένα μεγάλο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια φάτνη συμπεριλαμβάνονται στον φετινό εορταστικό διάκοσμο.

Η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει με επίκεντρο τον άξονα της Αριστοτέλους, που θα φωτιστεί με 60 τριγωνικές αψίδες, από την λεωφόρο Νίκης έως την πλατεία Δικαστηρίων. Διάσπαρτοι σε όλο το μήκος του άξονα θα βρίσκονται κύβοι από πλεξιγκλάς με αέρα και πούπουλα, καθώς και μεγάλες μεταλλικές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο φυσικό δέντρο και η φάτνη. Το άναμμα του δέντρου θα γίνει με ειδική εκδήλωση, από την οποία δεν θα λείψει η μουσική, ενώ με πυροτεχνήματα αλλά και συναυλία σχεδιάζεται να υποδεχθούν οι Θεσσαλονικείς και την αλλαγή της χρονιάς.

Στην πλατεία Δικαστηρίων θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό  με το σπίτι του Αϊ Βασίλη, σπιτάκια δράσεων για τους λιλιπούτειους επισκέπτες, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, Καρουζέλ, καθώς και αγορά εορταστικών ειδών.

Εορταστικό κλίμα θα επικρατεί και σε άλλα σημεία της πόλης. Ο γνωστός από πέρσι μπλε ουρανός θα φωτίσει για άλλη μια χρονιά τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Ο υπάρχον φωτισμός από προηγούμενα χρόνια θα αξιοποιηθεί σε Τσιμισκή και Μητροπόλεως, ενώ θα φωταγωγηθούν και οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης, όπως επίσης και ο δρόμος μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο εορταστικός διάκοσμος θα αρχίσει να τοποθετείται στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ η έναρξη των εκδηλώσεων σχεδιάζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας, ενώ κεντρικό ρόλο έχουν ο σύμβουλός του Γ. Γονιάδης καθώς και ο αντιπρόεδρος του εμπορικού τμήματος του ΕΒΕΘ Ν. Χιονίδης.

Με στοιχεία από τις ιστοσελίδες thestival.gr και voria.gr.