Μια ακόμα μεγάλη «επιτυχία» της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται πως εξελίσσεται σε «γκάφα».

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 3.250 δενδρύλλια.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αντί όμως οι δικαστικές Αρχές να διατάξουν την προφυλάκισή του, εκείνες τον άφησαν ελεύθερο, καθώς όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για φυτεία βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης, η οποία είναι νόμιμη.

Όπως και πέρυσι

Το περιστατικό θυμίζει αρκετά εκείνο που είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2018 στην Καρδίτσα, όταν οι αστυνομικοί «διαφήμιζαν» τη σύλληψη ενός 44χρονου και την αναζήτηση ενός 24χρονου «συνεργού» του για καλλιέργεια 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης.

«Ο εντοπισμός της φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από 10.500 δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών» τόνιζαν τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι δύο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, αφού παρουσίασαν όλα τα έγγραφα της υπ. αριθμ. 1543/24.5.2018 Προέγκρισης Καλλιέργειας Βιομηχανικής Κάνναβης από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου του Νομού Καρδίτσας.

Ωστόσο, οι δύο αγρότες κατέθεσαν αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι καταστράφηκαν οικονομικά από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., διεκδικώντας αποζημίωση 400.000 ευρώ, ενώ κινήθηκαν και εναντίον του τότε αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας, ζητώντας 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.