Τις επόμενες ημέρες κρίνεται το μέλλον της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί, η οποία ήρθε στην Ελλάδα με την 6χρονη κόρη της προκειμένου να γλυτώσει από τον σύζυγό της και το καθεστώς.

Η 37χρονη μητέρα καταζητείται με ένταλμα της Ιντερπόλ γιατί διέφυγε από τον σύζυγό της και σήμερα, Τρίτη, βρίσκεται ενώπιον του 6ο τμήματος του Αρείου Πάγου, ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της.

Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της και τώρα η 37χρονη ελπίζει σε μια διαφορετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο.

Η ίδια ζήτησε από τους δικαστές να μην επιστρέψει στην πατρίδα της.

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της μάλιστα είπε πως είναι πολιτικός πρόσφυγας και θέλει τόσο τη δική της προστασία όσο και της 6χρονης κόρης της.

Περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα της, μίλησε και για τη σχέση με τον σύζυγό της, τον οποίο κατηγόρησε ότι τη χτυπούσε, ενώ για πρώτη φορά υποστήριξε πως είχε πολιτική δράση στη χώρα της.

Η ιστορία της Σαραρέ Κχαντεμί

Η Σαραρέ Κχαντεμί απευθύνει έκκληση να μην εκδοθεί πίσω στο Ιράν.

Η 37χρονη έφυγε από την πατρίδα της, πέρασε παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα μαζί με την 6χρονη κόρη της το περασμένο καλοκαίρι, για να γλιτώσει από τον σύζυγό της που τις κακοποιούσε συστηματικά.

Η Σαραρέ Κχαντεμί συνελήφθη στην Ορεστιάδα με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε από το Ιράν, καθώς ο σύζυγός της την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου και ότι συμμετείχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το Ιράν ζητάει την έκδοση της Σ. Κχαντεμί που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.