Μία τυπική συνεδρίαση είχε τη Δευτέρα (14/10) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 4 Νοεμβρίου. Το μοναδικό θέμα θα είναι η προκήρυξη Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της οποίας ο Γιάννης Αλαφούζος θα χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ.

Ήδη, ο Αλαφούζος έχει καταβάλλει 33,18 εκατομμύρια ευρώ από τη μέρα που… ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώνει άλλο, όπως είχε καταγράψει το to10.gr το Σάββατο. Ωστόσο, ακόμα πιο συγκλονιστικά είναι τα νούμερα που εμφανίζονται από την έναρξη της ανάμειξης του Αλαφούζου στο ποδόσφαιρο.

Από τον Μάιο του 2012 και έπειτα, όταν ο Αλαφούζος ανέλαβε πόστο στη διοίκηση της ΠΑΕ, έχουν πραγματοποιηθεί 15 Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και έχουν εισφέρει στο ταμείο 66,988 εκατομμύρια ευρώ! Η ΑΜΚ που θα προκηρυχθεί τον Νοέμβριο θα είναι η 16η και εφόσον καλυφθεί στο σύνολο της, τότε τα κεφάλαια θα ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για ένα ασύλληπτο ποσό για την εποχή της κρίσης, που όμως δεν αξιοποιήθηκε καταλλήλως και αντίθετα, οι εσφαλμένοι χειρισμοί έφεραν τον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη θέση της σύγχρονης ιστορίας του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ