Για την ψήφο των αποδήμων, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους πολιτικούς αρχηγούς, και την υπόθεση Novartis με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μίλησαν στην εκπομπή One Line Weekend ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Κύρτσος χαρακτήρισε θετικό βήμα την προσπάθεια σύγκλισης που υπάρχει για το πρώτο ζήτημα, με τον κ. Θεοχαρόπουλο να σημειώνει από την πλευρά του πως «η ομογένεια θα πρέπει να ψηφίζει τους εκπροσώπους της χωρίς να εντάσσεται στη λογική των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Παράλληλα, καταλόγισε στο Κίνημα Αλλαγής προσπάθεια επίτευξης ενός deal με τη ΝΔ, καθώς -όπως είπε- έβαλε στο τραπέζι το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Novartis

Μιλώντας για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Κύρτσος δήλωσε πως τα μηνύματα που στέλνουμε δείχνουν πως δεν πάμε να κάνουμε «ρενβασισμό», προσθέτοντας πως «το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση είναι να πατήσει το γκάζι της πόλωσης κυνηγώντας τον Τσίπρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για δημόσια διαφωνία της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «την ώρα που υπάρχει η έρευνα, έρχεται αυτή η διαδικασία και προσπαθεί ουσιαστικά να κουκουλώσει αυτό το σκάνδαλο».

Πηγή: onetv.gr