Πιστοί στην υπερασπιστική τακτική της άρνησης της κατηγορίας για διεύθυνση  και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση εμφανίστηκαν σήμερα Παρασκευή στις απολογίες τους άλλοι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Παν. Ηλιόπουλος, που ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα  υποστήριξε ότι ουδέποτε άκουσε κάτι περί εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα, ενώ ουδέποτε τέθηκε ζήτημα «τυφλής υπακοής.

«Μακριά από έμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε ο Παν. Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε καμία εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποδίδοντας τη θέση του αυτή στην ανοδική πορεία του κόμματος. «Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία».

«Έχω πέσει θύμα πολιτικής πλεκτάνης»

Ξεκινώντας την απολογία του, ο Παν. Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή γιατί διαφώνησε ως προς τη διαχείριση των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, δήλωσε: «Έχω πέσει θύμα μία μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση» καταλήγοντας ότι ήρθε η ώρα να καταγραφεί η θέση του για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Ο πρώην  βουλευτής  Πολ. Ζησιμόπουλος, έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό.

«Ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες» υποστήριξε, προσθέτοντας πως η Χρυσή Αυγή τον εκφράζει ιδεολογικά. Ισχυρίστηκε, όπως είχε κάνει και η Ελένη Ζαρούλια στη δική της απολογία, ότι η θέση τους για τους αλλοδαπούς είναι απέλαση για τους παράνομους.

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως «αμέσως μετά ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών. Πριν τη δολοφονία, η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της».