Δεν μπορεί παρά ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του  να ασχολείται με όλα τα σημαντικά φαινόμενα που εκδηλώνονται ανά τον κόσμο. Έτσι κι ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του αναφέρεται στον τυφώνα Hagibis, που έφθασε ήδη στην Ιαπωνία.

Μάλιστα ο εν λόγω τυφώνας αναμένεται να είναι άκρως απειλητικός κατά τον γνωστό μετεωρολόγο, ο οποίος προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται να αναδειχθεί ως ο πιο ισχυρός όλων των εποχών.

Αναλυτικά ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ έγραψε:

«Ο φετινός ισχυρότερος μέχρι στιγμής τυφώνας Hagibis δεν αποκλείεται να σαρώσει την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο το ερχόμενο Σάββατο. Αν όντως περάσει απο την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με την ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του να πέφτει και κάτω απο τα 960hPa, θα περάσει στην μετεο-ιστορία της χώρας ως ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων των εποχών!».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Jeff Masters, μετεωρολόγος του επιστημονικού περιοδικού Scientific American, δήλωσε ότι εάν ο Hagibis προχωρήσει όπως προβλεπόταν, θα μπορούσε να γίνει ένας από τους πιο επιβλαβείς τυφώνες στην ιαπωνική ιστορία.

Όπως είναι φυσικό οι ιαπωνικές Αρχές παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Hagibis, που ανήκει στην κατηγορία 5, λόγω και της μεγάλης έκτασης σύννεφων που τον αποτελούν αλλά και της αντοχής του, και προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καλώντας τους κατοίκους, να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να ανταπεξέλθουν σε έναν δυνητικά έντονο καιρικό σκηνικό, με πολύ υνατούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ηδη ο τυφώνας προκάλεσε την ακύρωση αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στην Ιαπωνία (μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας και της Ιταλίας και της Νέας Ζηλανδίας), ενώ στην αναμονή είναι οι διοργανωτές της Formula 1 λόγω του Grand Prix που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ΣΚ στην πίστα της Σουζούκα. Παράλληλα ο ιαπωνικός ΟΣΕ και αεροπορικές εταιρείες  αναμενόταν να αναστείλουν πτήσεις και δρομολόγια.