Στην Ελλάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας της η 8χρονη Αλεξία Σαμαρτζή.

Το άτυχο κορίτσι είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα το Πάσχα στο σπίτι της στη Θήβα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για μήνες στο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού».

Το αίτημα για κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό

Η οικογένεια της μικρής Αλεξίας απηύθυνε αίτημα για μεταφορά του οκτάχρονου κοριτσιού σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας.

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, έχουν πρώτ’ απ’ όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού» πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η περίπτωση του Παναγιώτη – Ραφαήλ

Υπενθυμίζεται πως αρνητική ήταν η απάντηση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου και για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Η οικογένεια του 18 μηνών αγοριού ζήτησε να εγκριθεί η μεταφορά του παιδιού στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει μια νέα θεραπεία για την νωτιαία μυική ατροφία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από