Πολιτικά πρόσωπα, που είχαν μπει αρχικά στο «στόχαστρο» της έρευνας για την υπόθεση της Novartis, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν απαλλακτικές διατάξεις, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος τους καμία ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινη πράξης, εντάσσονται στον δεύτερο κύκλο των μαρτύρων της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τους χειρισμούς στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης συνεχίζουν την έρευνά τους για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων με φόντο την υπόθεση της Novartis.

Σήμερα Τετάρτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης, το όνομα του οποίου αρχικά είχε μπει στο κάδρο της υπόθεσης, αλλά στη συνέχεια ως προς τον ίδιο, όπως και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, η σχετική δικογραφία μπήκε στο αρχείο.

Ο κ. Κουτρουμάνης σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση και για διασυρμό του χωρίς στοιχεία.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσουν ως μάρτυρες στον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος για τους οποίους ήδη η σχετική δικογραφία έχει οριστικά και αμετάκλητα τεθεί στο αρχείο.