Για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend, o πρόεδρος συλλόγου χωριών Μόριας για το Μεταναστευτικό, Θανάσης Ψούνος.

Ο κ. Ψούνος επεσήμανε μέσα από τις δηλώσεις του στο One Channel ότι η κατάσταση στη Μόρια θυμίζει «καζάνι που βράζει» ενώ υπογράμμισε πως σήμερα επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες τόσο εντός του καταυλισμού που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους της Λέσβου.

«Δεν μπορούμε άλλο»

«Δυστυχώς ήμασταν μάρτυρες τραγικών επεισοδίων την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον καταυλισμό. Μετά από τα επεισόδια μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βγει και εκτός του καταυλισμού, προχωρώντας σε καταλήψεις» σημείωσε ο κ. Ψούνος και συμπλήρωσε εμφατικά:

«Το κέντρο της Μόριας δεν μπορεί να φιλοξενεί πια τον αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενεί σήμερα καθώς έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο προβλεπόμενος αριθμός φιλοξενεί. Το κέντρο πρέπει να μεταφερθεί για το καλό τόσο των μεταναστών και των προσφύγων όσο και των κατοίκων του νησιού».

Πηγή: onetv.gr