Την άμεση ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη έθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, στο γραφείο της στη Βουλή.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι η Ελλάδα μετά από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης έχει σταθεροποιηθεί ως προς τη θέση της στην Ευρωζώνη και είναι απαραίτητο να ανατραπεί η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, για τα υψηλά πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ για να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

«Είναι η στιγμή που πρέπει να ανατραπεί αυτή η συμφωνία και να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα για να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων», φέρεται να τόνισε στον κ. Μοσκοβισί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Επεσήμανε ακόμη πως για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να βοηθήσουν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αποφεύγει να θέσει το ζήτημα.

Στη συνάντηση τη κ. Γεννηματά με τον Πιέρ Μοσκοβισί συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές των σοσιαλιστών και η ανάγκη να διατυπώσουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση. H κ. Γεννηματά εξήγησε στον Πιέρ Μοκοβισί ότι «η αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης και της σοασιλαδημοκρατίας δεν θα προκύψει από τη συνεργασία με τους λαϊκιστές».

Τέλος, ανέφερε ότι στόχος της πολιτικής και προγραμματικής συνδιάσκεψης που ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής για τον Νοέμβριο, είναι να διατυπωθούν οι απαντήσεις των σοσιαλιστών στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη και του απηύθυνε πρόσκληση να παραστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ