Ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο δήλωσε αποκλειστικά στο One Channel: «Αναγκάστηκα να επιταχύνω την κατάσταση και πρόλαβα τον άρρωστο το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Τυχερός… στην ατυχία του ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο Πέτρος Τατσόπουλος, σύμφωνα με όσα εξιστορεί στο One Channel διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και γιατρός που τον χειρούργησε, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

«Προχθές έτυχε να εφημερεύω εγώ και πρόλαβα και χειρούργησα τον ασθενή τον κ. Τατσόπουλο, ο οποίος ήρθε με ρήξη αορτής συνοδευόμενη από οξύ επιποματισμό, που σημαίνει ότι είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Συνήθως αυτά τα περιστατικά δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο» είπε ο κ. Λυμπεριάδης.

Η μαρτυρία του συγκλονίζει: «Αναγκάστηκα να επιταχύνω την κατάσταση και πρόλαβα τον άρρωστο το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να καταλάβετε τον άνοιξα τρέχοντας και ήταν γεμάτο αίμα το περικάρδιο. Καταφέραμε να παρέχουμε μια σωστή χειρουργική αποκατάσταση».

Ερωτηθείς για τον αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ο κ. Λυμπεριάδης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Ο άρρωστος βαίνει βελτιούμενος. Αυτή τη στιγμή είναι στη ΜΕΘ, έχει αποσωληνωθεί και υποστηρίζεται σε όλα του τα συστήματα. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να σας πούμε περισσότερα αύριο».

Πηγή: Onetv.gr