Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, ο Αρης επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Nick Galis Hall με 85-82 και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κίτρινους ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο γκαρντ του Αρη κυριάρχησε στο παρκέ και αναδείχθηκε MVP της 1ης αγωνιστικής.

Ο 25χρονος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι ο Αρης απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τη στήριξή του.

«Το είχαμε πει από την αρχή ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Μαζευτήκαμε την τελευταία βδομάδα όλοι μαζί, οπότε για μας ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι, ειδικά μπροστά στον κόσμο μας. Μπήκαμε πολύ καλά, δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς επιτρέψαμε να μας φτάσουν… Παρ’ όλα αυτά, ενώ μας έφτασαν και μας ισοφάρισαν, δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το ματς».

Ο Μποχωρίδης ρωτήθηκε αν περίμενε ότι θα άντεχε ο Άρης σε ένα τέτοιο ντέρμπι που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο: «Ήμουν σίγουρος για την ομάδα μου! Φέραμε πολύ καλούς ξένους αυτή τη χρονιά. Οι παίκτες είναι και έμπειροι και ταλαντούχοι. Πίστευα στην ομάδα μου και είμαι χαρούμενος που πήραμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το την προετοιμασία των νέων παικτών για το ντέρμπι είπε: «Ήξεραν πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Τους το είχαμε πει, αλλά είναι έμπειρα παιδιά τα περισσότερα και ξέρουν πως να το διαχειριστούν και το γήπεδο και τον κόσμο. Όλοι βοήθησαν την ομάδα».

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο του Άρη και την παρουσία του στο Nick Galis Hall είπε: «Αυτό είναι που θέλαμε από την αρχή. Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να δείξουμε ότι θα δίνουμε 100% στο παρκέ. Θέλουμε να τους κρατήσουμε όλοι τη χρονιά εδώ δίπλα μας».