Τον γύρο του κόσμου κάνει και πάλι ο φρικτός καταυλισμός της Μόριας μετά τις τραγικές εξελίξεις.

Η τραγωδία, στην οποία φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι, επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη δομή έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μόρια αυτή τη στιγμή ζουν πάνω από 12.000 πρόσφυγες, όταν η δυναμικότητα της δομής δεν ξεπερνά τα 3.000 άτομα.

Οι τριτοκοσμικές εικόνες στις δομές όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου δημιουργούν «εκρήξεις». Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι φτάνουν στη χώρα μας με κίνδυνο της ζωής τους από εμπόλεμες περιοχές, βλέπουν να είναι εγκλωβισμένοι.

Αντιδράσεις

Μετά τα θλιβερά γεγονότα θλίψη και οργή ταυτόχρονα επικρατεί στα social media, με τους χρήστες του Twitter να «βράζουν» σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη Λέσβο. Τονίζουν, δε, πως ήρθε επιτέλους ώρα να βρεθεί μία λύση.

Το hashtag #Μόρια βρίσκεται μάλιστα στις πρώτες θέσεις των trends.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν όλα τα Μέσα του εξωτερικού μεταδίδουν όσα συνέβησαν στη Μόρια. Υπογραμμίζουν ότι ο καταυλισμός ήταν υπερπλήρης, οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών απαράδεκτες και προσθέτουν ότι οι δραματικές εξελίξεις ήταν θέμα χρόνου.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά tweets: