Οι φοιτητές θα πρέπει από εδώ και στο εξής να ανανεώνουν κάθε χρονιά την κάρτα μετακίνησης μειωμένου κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με την έναρξη κάθε νέου ακαδημαϊκού έτους, οι φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, πρέπει να ανανεώνουν το δικαίωμα μετακίνησής τους με μειωμένο κόμιστρο.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ ενόψει του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, ενημερώνει όλους τους εν ενεργεία φοιτητές ότι μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών Μετρό, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019, φέροντας την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα (πάσο), ώστε επιδεικνύοντάς το να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα που θα ισχύει το μειωμένο κόμιστρο για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι θα συμβεί με όσους φοιτητές χάσουν την ημερομηνία;

Όσοι φοιτητές χάσουν την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία και δεν πραγματοποιήσουν την ανανέωσή τους, από την 1η Νοεμβρίου 2019 και έπειτα θα μετακινούνται με κόμιστρο κανονικής τιμής, χωρίς την «φοιτητική έκπτωση», μέχρι να προσέλθουν σε κάποιο εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν την διαδικασία.

Τι θα συμβεί με τους πρωτοετείς φοιτητές;

Η έκδοση προσωποποιημένης κάρτας σε πρωτοετείς φοιτητές, θα πραγματοποιείται με την προσέλευση του πρωτοετή φοιτητή σε εκδοτήριο ενώ μαζί του πρέπει να φέρει την αστυνομική του ταυτότητα και την ηλεκτρονική αίτηση προεγγραφής ή την βεβαίωση εγγραφής τους στο πανεπιστημιακό ίδρυμα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2019.