Νωρίτερα από την επίσημη παρουσίαση στις «Νύχτες Πρεμιέρας», είδε την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο», o Αλέξης Τσίπρας.

Η ταινία εμπνέεται από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και παρουσιάζει… τις ημέρες της ελληνικής διαπραγμάτευσης και ιδίου κυρίως μέσα στο Eurogroup.

Την ώρα λοιπόν που έγινε η επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής και στο περιθώριο του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας εκείνη την ώρα βρισκόταν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά του στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είδε την ταινία του Γαβρά παρέα με τον Τσακαλώτο

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είδε την ταινία.

Συγκεκριμένα,  ο τέως πρωθυπουργός είχε δει την ταινία του Γαβρά σε ειδική προβολή που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε κινηματογράφο στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με το «Εθνος», ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε όσα διαδραματίζονται στην ταινία μαζί με τον διάδοχο Βαρουφάκη στο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τι είχε πει στην ΔΕΘ για το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»

Υπενθυμίζεται ότι στην ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας είχε ερωτηθεί αν θα δει την εν λόγω ταινία.

«Βεβαίως και θα τη δω την ταινία, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες. Γνωρίζουμε τι θα δούμε στην ταινία όσοι έχουμε διαβάσει το βιβλίο. To βιβλίο Βαρουφάκη αναφέρεται σε κρίσιμα γεγονότα με εγωκεντρική προσέγγιση. 30% όσων παρουσιάζει είναι πραγματικά γεγονότα, 30% η δική του στρεβλή προσέγγιση σε αυτά και 30% μυθοπλασία» είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας.