«Σημαντικό μήνυμα» χαρακτηρίζει τη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μάας σημειώνει ότι η απόφαση «υπογραμμίζει τη σημασία που έχουν τα δυτικά Βαλκάνια για την Ευρώπη» και ταυτόχρονα «καθιστά σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις ανταμείβονται».

Και οι δύο χώρες πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες προκειμένου να προχωρήσουν περισσότερο στον δρόμο τους για την ΕΕ, τονίζει ο κ. Μάας και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η υπό όρους προσέγγιση, την οποία προτείνει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, μπορεί να πείσει και άλλους στην ΕΕ να αποφασίσουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ικανοποίηση και από τον Γερμανό υφ. Εξωτερικών

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter δηλώνει: «Κράτησε πολύ, ήταν ένας δύσκολος τοκετός, αλλά χαίρομαι που η Bundestag δίνει επιτέλους το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν και επέδειξαν διορατικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ