Από τον πρώιμο Πικάσο, τον Πικάσο του κυβισμού, τον Πικάσο του κολάζ εμπνεύστηκε ο σχεδιαστής μόδας Τζέρεμι Σκοτ για τη σεζόν  Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 του ιταλικού οίκου μόδας Moschino, η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο  Μιλάνο.

Πηγή έμπνευσης ήταν και οι διάφορες μούσες του διάσημου καλλιτέχνη, εξ ου και το fashion show του οίκου Moschino, συνοδευόταν από τη φράση: «Οι μούσες εμπνέουν τους καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνες εμπνέουν τον κόσμο».

H νέα συλλογή ρούχων για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 χαρακτηρίζεται από την πολύχρωμη και μαξιμαλιστική του Τζέρεμι Σκοτ, γεγονός που δεν εξέπληξε κανέναν. Ο Σκοτ παρουσίασε στην πασαρέλα, μια σειρά από δημιουργίες, με αναφορές στα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής -και όχι μόνον- του Πικάσο.

Μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Μπέλα Χαντίντ και Κάια Μπέργκερ, φόρεσαν το «Κορίτσι μπροστά στον καθρέφτη» και το «Αρλεκίνος» αντιστοίχως, ενώ άλλα ήταν ντυμένα κιθάρες.

Αν και κάποια από τα σχέδια ήταν περισσότερο δουλεμένα όσον αφορά την αναπαράσταση έργων του Πικάσο, άλλα μοντέλα ήταν «μεταμορφωμένα» σε πίνακες. Ένα από αυτά ήταν στολισμένο με χρυσή κορνίζα. Ένα άλλο εμφανίστηκε με το κεφάλι της να προεξέχει από το πάνω μέρος ενός ασπρόμαυρου γυμνού ζωγραφισμένου σε ύφος κυβισμού -άλλωστε ποιος δεν θέλει να είναι ένα ζωντανό έργο τέχνης.

View this post on Instagram

MUSES INSPIRE SYMPHONIES !?? @adutakech WEARING @moschino PHOTOGRAPHED BY @marcus_mam & STYLED BY @carlynecerfdedudzeele ?

A post shared by Jeremy Scott (@itsjeremyscott) on

Ένα επιπλέον κλείσιμο του ματιού στην ισπανική κληρονομιά του Πικάσο ήρθε με τη μορφή μουσικής από την Καταλανή τραγουδίστρια Rosalía.

Παρακολουθήστε παρακάτω το εντυπωσιακό fashion show του οίκου Moschino στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο: