Ένα νέο σύστημα για την επικουρική σύνταξη επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Θα αφορά όσους εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας από 1/1/2021 και μετά.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας οι εισφορές που πληρώνει κάθε μήνα ο ασφαλισμένος θα πηγαίνουν σε έναν προσωπικό «ασφαλιστικό κουμπαρά», ο οποίος θα μπορεί να «ανοίγει» όποτε θέλει ο ίδιος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί να λάβει την επικουρική του σύνταξη ανεξαρτήτως του ποτέ θα εκδίδεται η κυρία σύνταξη, ενδεχομένως νωρίτερα από το όριο ηλικίας που θα λάβει την κυρία.

Επίσης, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει μεταξύ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης στο Δημόσιο και του ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης, το όποιον θα εκπροσωπεί τον επαγγελματικό του κλάδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις εργατολόγων, το νέο κυβερνητικό σχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, είναι άδικο για τους ασφαλισμένους που ήδη έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια στην επικουρική ασφάλιση και της οποίας οι μελλοντικές παροχές αναμένεται να είναι χαμηλότερες σε σχέση με τους νέους ασφαλισμένους που θα μπουν στη νέα επικουρική ασφάλιση.

Πηγή: Onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από