Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με αρκετές συγκινήσεις, η Αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με 64-58 του Ερμή στο κλειστό του Λαγκαδά και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ως κορυφαίο τον Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος ήταν επιβλητικός στις δύο ρακέτες, θετικός στην παρουσία του ο Βαγγέλης Τζόλος, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το ντεμπούτο του 17χρονου αλλά ταλαντούχου Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Οι παίκτες του Τσαλδάρη έκαναν ντεμπούτο, κατέκτησαν το πρώτο ιστορικό ροζ φύλλο αγώνα αυτής της ομάδας, φορώντας τη νέα εμφάνισή της με το logo της να είναι τροποποιημένο σε σχέση με το κλασικό του Ολυμπιακού ενώ αναγράφεται και το Olympiacos B’ Development Team.

Επόμενος αντίπαλός της στον θεσμό θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πεντέλη-Ανατόλια. Αν κερδίσει ο πρώτος τότε θα είναι εκτός έδρας το παιχνίδι, ενώ εάν κερδίσει ο δεύτερο το ματς θα γίνει στο βοηθητικό του ΣΕΦ.

Στα του ματς τώρα οι γηπεδούχοι πέρασαν με 10-4 με χουκ του Θεοδωρίδη, όμως οι Ερυθρόλευκοι με τον Χρηστίδη μείωσαν στον πόντο με 4’30 για το δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός Β’ πλησίασε στο σκορ και μάλιστα προηγήθηκε με δύο βολές του Αρσενόπουλου, όμως το τρίποντο του Αποστολίδη στο τέλος του δεκαλέπτου πραγματοποίησε το 17-15.

Ο Ερμής προσπέρασε με 4, ο Κολοβέρος σκόραρε για το 21-19, αλλά δύο τρίποντα του Σιώπη έδωσαν αέρα 8 πόντων στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Τσαλδάρη πλησίασαν και έφτασαν το σκορ στο 29-28, ο Σιώπης πέτυχε ακόμα ένα δίποντο και ο Χριστοδούλου από τις βολές διαμόρφωσε το 33-28, αποτέλεσμα που οι ομάδες πήραν μαζί τους στα αποδυτήρια.

Επιστρεφοντας στο παρκε ο Ερμής είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα ματς χαμηλής ποιότητας. Ο Μήνου με ντράιβ έκανε το 41-34, με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού να έχει πετύχει μόλις 6 πόντους σε 7 λεπτά. Ο Πετρόπουλος μείωσε στους 5 (41-36), ο Χρηστίδης ευστόχησε μετά από επιθετικό ριμπάουντ και πάλι ο Έλληνας γκαρντ έφερε την αναμέτρηση στον πόντο.

Στην τέταρτη περίοδο οι δύο ομάδες πέρασαν με το ματς να είναι στο 43-41, με τους Πειραιώτες να πιέζουν για το προβάδισμα. Που τελικά τους έδωσε ο Χρηστίδης και ο Νοέας από την πλευρά του για το 46-48 στο κλειστό του Λαγκαδά.

Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ κάρφωσε για το +4 της ομάδας του (46-50) ενώ ήταν επιβλητικός και στην επόμενη επίθεση της ομάδας του. Ο Σιώπης κράτησε κοντά τον Ερμή με τρίποντο και ο Μήνου ισοφάρισε σε 52-52 με τρίποντο με 4μιση λεπτά για τη λήξη.

Ο Χρηστίδης ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην συνέχεια, με 2/2 από την γραμμή έκανε το 52-56, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 56-56 με 2:16 για το τέλος.

Ο Τζόλος επανέφερε το προβάδισμα για τους Ερυθρόλευκους, έχασε όμως την ευκαιρία για να τελειώσει το ματς και με κακό σουτ απο τα 6,75μ άφησε ένα λεπτό στον Ερμή.

Ο Πλιούκας κέρδισε τις βολές από το φάουλ του Χρηστίδη, τις έβαλε και ο Ολυμπιακός Β’ είχε 50 δευτερόλεπτα.

Καλάθι και πάλι από τον Τζόλο, ο Μήνου αστόχησε απο το τρίποντο και στα 17,7» ο Νοέας οδηγήθηκε στις βολές.

Πέτυχε και τις δύο και έκρινε την αναμέτρηση, δίνοντας το ιστορικό πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού μέσα στον Λαγκαδά.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-28, 43-41, 58-64