Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας στην Θεσσαλονίκη μετά τα πρωτοφανείς ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την συμπρωτεύουσα το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Ευκαρπίας που χτυπήθηκαν περισσότερο από όλους από την κακοκαιρία μετρούς τις πληγές τους καθώς με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρισαν δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, αυλές που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και δρόμους γεμάτο λάσπη.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο seleo.gr, σε πολλά σημεία των δρόμων, το οδόστρωμα στις άκρες έχει υποχωρήσει και έχουν δημιουργηθεί και λακκούβες.

Οι κάτοικοι από το πρωί προσπαθούν να βάλουν μία τάξη στα σπίτια τους, καθώς τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν μέσα στις οικίες τους.

150 κλήσεις και 9 διασώσεις ανθρώπων από την Πυροσβεστική

Μεγάλη ήταν και η βοήθεια της Πυροσβεστικής καθώς οι άνδρες της τραβούσαν νερό μετά την ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή χθες το βράδυ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. Σε 17 περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις νερού, από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Εκτός αυτού, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από το βράδυ της Πέμπτης εννέα διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Σοκάρει η μαρτυρία μάνας με 6 παιδιά

Στιγμές  αγωνίας έζησε μία  μητέρα έξι παιδιών στην Ευκαρπία, Θεσσαλονίκης, όταν από τη δυνατή βροχή χθες,   είδε τα ορμητικά νερά να »εισβάλουν» στο σπίτι της.

Την ώρα της δυνατής νεροποντής ο σύζυγος της έλειπε από το σπίτι. Η γυναίκα πήρε το επτά μηνών παιδί της και τα υπόλοιπα  παιδιά της οικογένειας κι ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της για σωθεί, όπως αναφέρει. Στο σημείο έσπευσε ο σύζυγός της και η πυροσβεστική όπου και βοήθησαν τη γυναίκα και τα παιδιά.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής

Την ίδια ώρα οι φωτογραφίες από πρακτορεία αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς ΙΧ έχουν παρασυρθεί και έχουν σταματήσει στις αυλές των σπιτιών, ενώ αυλές σπιτιών έχουν χαθεί από την λάσπη και τα φερτά υλικά.

Η απόγνωση των κατοίκων φαίνονται στα πρόσωπά τους, καθώς οι ίδιοι κοιτάζουν σοκαρισμένοι την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία.