Οι λάτρεις των UFO άρχισαν να συγκεντρώνονται στην ύπαιθρο της Νεβάδας σήμερα, κοντά στη μυστική στρατιωτική εγκατάσταση που είναι γνωστή με την ονομασία «Περιοχή 51» (Area 51), όπου εδώ και χρόνια φημολογείται ότι φυλάσσονται κρατικά μυστικά που αφορούν τους εξωγήινους.

Οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι οι (γήινοι) επισκέπτες έχουν ειρηνικούς σκοπούς.

Οι κάτοικοι του Ρέιτσελ, στην Νεβάδα, μιας απομονωμένης κοινότητας με 50 κατοίκους, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων μακριά από τη βάση, ανησυχούν ότι η πόλη τους θα κατακλυστεί από το απειθάρχητο πλήθος που θα ανταποκριθεί σε μια πρόσφατη πρόσκληση για «εισβολή» στην Περιοχή 51, η οποία έγινε viral μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Η εισβολή έχει οριστεί για την 20η Σεπτεμβρίου.

Τα μυστικά της «Περιοχής 51»

Η «Περιοχή 51» περιβαλλόταν επί δεκαετίες από ένα πέπλο μυστικότητας, γεγονός που τροφοδοτούσε τις θεωρίες συνωμοσίας: ότι εκεί φιλοξενούνταν τα συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου και οι σοροί του εξωγήινου πληρώματός του. Υποτίθεται ότι τα είχε συλλέξει ο αμερικανικός στρατός μετά τη συντριβή ενός άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού, το 1947. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει ούτε καν την ύπαρξη της βάσης μέχρι το 2013, όταν έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία της CIA που ανέφεραν ότι ο χώρος χρησιμοποιείται για τις δοκιμές απόρρητων κατασκοπευτικών αεροσκαφών.

Τα αρχεία αυτά ωστόσο δεν έβαλαν τέλος στις υπόνοιες για την παρουσία εξωγήινων στην περιοχή.

Το Ρέιτσελ και τα περίχωρά του εδώ και καιρό έχουν συμφιλιωθεί με τη θέση τους στην ιστορία των UFO και ως τουριστικού προορισμού. Ένας δρόμος μήκους περίπου 160 χιλιομέτρων που διέρχεται από την περιοχή ονομάζεται «Εξωγήινος Αυτοκινητόδρομος» και υποτίθεται ότι είναι ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα ΑΤΙΑ.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο σπουδαστής Κολεγίου στην Καλιφόρνια Μάτι Ρόμπερτς ανήρτησε στο Facebook μια παρωδία πρόσκλησης, καλώντας το κοινό να σπεύσει με τα πόδια στην Περιοχή 51 για «να δει τους εξωγήινους». Όταν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προέτρεψε τους επίδοξους τουρίστες να μην παραβιάσουν τις πύλες της στρατιωτικής βάσης, η οποία χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για δοκιμές μαχητικών αεροσκαφών και για την εκπαίδευση του προσωπικού.

Alienstock: Εισβολή μετά… μουσικού φεστιβάλ

Ο Ρόμπερτς συνεργάστηκε στη συνέχεια με την Κόνι Γουέστ, τη συνιδιοκτήτρια του Little A’Le’Inn, και σχεδίασαν μαζί ένα μουσικό φεστιβάλ στο Ρέιτσελ, το αποκαλούμενο «Αλιένστοκ», για να διασκεδάσουν τα πλήθη.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ωστόσο, ο Ρόμπερτς διαχώρισε τη θέση του από τις εκδηλώσεις στο Ρέιτσελ, υποστηρίζοντας ότι ήταν κακά οργανωμένες και ότι φοβόταν ότι θα εξελίσσονταν σε κρίση δημόσιας ασφάλειας. Αντί για αυτό, βοήθησε να στηθεί ένα εναλλακτικό Αλιένστοκ, απόψε το βράδυ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων από την κοινότητα, στο Λας Βέγκας. Βρήκε και σπόνσορα, την μπίρα Bud Light, η οποία σχεδίασε για την περίσταση περιορισμένο αριθμό πράσινα κουτάκια μπίρας που κοσμούνται από κεφάλια εξωγήινων.

Σε απόσταση 64 χιλιομέτρων ανατολικά του Ρέιτσελ, μια άλλη μικρή πόλη, το Χίκο, σχεδιάζει μια άλλη εκδήλωση, την «Εισβολή στη Βάση της Περιοχής 51», σε ένα κατάστημα δώρων, η ονομασία του οποίου είναι «Κέντρο Εξωγήινων Ερευνών». Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα έχουν παρουσιάσουν μουσικούς, καλλιτέχνες και «εξέχοντες ουφολόγους» και μέχρι σήμερα είχαν πουλήσει 3.200 εισιτήρια, σύμφωνα με την Λίντα Λούνεϊ, τη διευθύντρια του καταστήματος.

«Όλο αυτό το πράγμα ήταν σοκ για τη μικρή μας κοινότητα», δήλωσε η Λούνεϊ, προσθέτοντας ότι οι οργανωτές προσέλαβαν 15 φρουρούς ασφαλείας, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο και εγκατέστησαν 80 φορητές τουαλέτες. «Θα είναι πολύ ωραία. Είμαι ενθουσιασμένη», πρόσθεσε.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι

Ο άνθρωπος που είχε την αρχική ιδέα για τη συγκέντρωση αυτή ανησυχεί τώρα ότι στο Ρέιτσελ μπορεί να συμβεί μια «ανθρωπιστική καταστροφή» γιατί η κοινότητα δεν έχει ούτε παντοπωλείο, ούτε καν ένα βενζινάδικο.

Παρόλ’ αυτά, δεκάδες επισκέπτες άρχισαν να συγκεντρώνονται σήμερα έξω από τη μοναδική επιχείρηση της πόλης, ένα μοτέλ και εστιατόριο με εξωγήινο θέμα, το Little A’Le’Inn. Θα κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους, σε σκηνές ή σε τροχόσπιτα. Εκεί κοντά έχει σταθμεύσει και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους άφθονα τρόφιμα, νερό και καύσιμα.

Ο επίσημος ιστότοπος του Ρέιτσελ αποθάρρυνε τους επίδοξους επισκέπτες. «Αν παρ’ όλα αυτά συμβεί κάποια εκδήλωση, θα είναι μια θλιβερή υπόθεση, χωρίς συγκροτήματα, χωρίς φαγητό, με ελάχιστες υποδομές και πολλούς δυσαρεστημένους κατασκηνωτές», πρόσθεσε.

Ο αυτοαποκαλούμενος «λάτρης των εξωγήινων» Στίβεν Ρέι, είπε ότι έφτασε στην περιοχή μαζί με έναν φίλο του από το Κολοράντο αλλά διαπίστωσαν ότι υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία που κρατά τους επισκέπτες μακριά από τη βάση. «Δεν νομίζω ότι αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να εισβάλουμε», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ