Με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προωθηθούν από την ερχόμενη χρονιά το υπουργείο Περιβάλλοντος θα προσπαθήσει να απαλείψει κάθε εμπόδιο που φρενάρει την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα δικαστικής διόρθωσης των εγγραφών ιδιοκτητών ακινήτων σε 35 περιοχές της χώρας, όπου 15.000 – τουλάχιστον – ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά την περιουσία τους.

Το θέμα ανέδειξαν «ΤΑ ΝΕΑ» της 16ης Αυγούστου και είναι ένα από τα αιτήματα που έθεσε η ΠΟΜΙΔΑ στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στις 4 Σεπτεμβρίου 2019.

-Ποιες είναι οι 35 περιοχές οι οποίες εξαιρέθηκαν τόσο από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (τον Δεκέμβριο του 2018) αλλά και από την οριζόντια παράταση έως το 2020

-Ποια λύση προωθεί ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

-Σε ποιες περιοχές δεν θα δοθεί νέα παράταση

-Οι επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν τα ακίνητά τους μέχρι και τη λήξη της περιόδου εκπρόθεσμης δήλωσης, ούτε θα υποβάλουν αίτηση διόρθωσης των πρώτων εγγραφών

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης