Συγγνώμη από τον Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται πως ζήτησε ο 16χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στην περιοχή των Κατεχόμενων της Κύπρου.

Στην επιστολή, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πατέρας του 16χρονου εκφράζει την ανησυχία του για το περιστατικό αλλά και τη λύπη του για το συμβάν. Επισημαίνει, δε, πως η οικογένειά του επιθυμεί το επίμαχο γεγονός να μην προκαλέσει διατάραξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο Ακντογκάν.

Μάλιστα, στην επιστολή η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά, ο πατέρας υπογραμμίζει ότι ο 16χρονος αναγνώρισε το λάθος του και μετάνιωσε γι’αυτό.

Αναλυτικά στην επιστολή που δημοσιεύεται αναφέρεται ότι:

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιου μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τόσο εγώ όσο και ο γιος μου και ολόκληρη η οικογένεια μας εκφράζουμε μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους, δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι, το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιος μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».’

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος μπήκε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του σχολείου «Φαζίλ Κουτσιούκ» και κατέβασε την τουρκική σημαία.

Το βίντεο από τη στιγμή της υποστολής της σημαίας είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Το ψευδοκράτος είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον νεαρό.

«Σημαντικό βήμα η απολογία της οικογένειας» λέει ο Ακιντζί

«Η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με φιλικά πρόσωπα της οικογένειας του 16 χρόνου Ελληνοκύπριου.

«Για να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, πρέπει να ενισχυθεί μια κουλτούρα ειρήνης σε όλους τους τομείς της ζωής» πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό να ζητήσουν συγγνώμη αποδεχόμενοι ότι έχουν κάνει λάθος. Προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η κουλτούρα της ειρήνης και στις δύο κοινωνίες, από τα οικογενειακά κέντρα έως τα σχολικά γραφεία (από το σπίτι μέχρι και στο σχολείο) σε κάθε τομέα της ζωής, εστιάζοντας στο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε και συμπλήρωσε πως:

«Δυστυχώς, πολλοί Ε/κ έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνει η έρευνα. Αυτά και παρόμοια γεγονότα δείχνουν ότι είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου. Η Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Εκπαίδευσης εργάζεται για τη δημιουργία μιας κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από το λάθος και η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».