Καλεσμένος στην εκπομπή, One Line Weekend βρέθηκε ο Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα.

Στο τραπέζι του One Line Weekend o κ. Γερουλάνος εξέφρασε τις απόψεις του γύρω από την αντιπολίτευση που ασκεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο μπορεί να εκφράσει το χώρο της Κεντροαριστεράς. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε πολλές δυνάμεις στις εκλογές και αυτό του δίνει ένα προβάδισμα για το ποιος θα εκφράσει την Κεντροαριστερά στη χώρα».

«Αυτό που δεν έχει ο κ. Τσίπρας όμως – και δεν είχε ποτέ-  είναι ένα όραμα για τη χώρα. Κέρδισε τις τελευταίες εκλογές αντιμνημονιακά και έχει κολλήσει λίγο στο να προσδιορίζει την Κεντροαριστερά, με μια διάθεση ενταγμένη στα μνημόνια. Αυτή η εποχή όμως έχει τελειώσει για τη χώρα, πρέπει να δούμε πώς θα πάμε μπροστά και για να συμβεί αυτό πρέπει να δώσουμε ένα όραμα, ένα σημείο στον ορίζοντα που μπορεί να συγκλίνουν οι δυνάμεις του χώρου μας» υπογράμμισε.

«Τα καλέσματα Τσίπρα δεν απευθύνονται στην Κεντροαριστερά»

Ο ίδιος προσέθεσε πως «τα καλέσματα που έχει απευθύνει ο κ. Τσίπρας δεν δείχνουν μια τέτοια κατεύθυνση, καθώς δεν απευθύνονται στην Κεντροαριστερά», υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί το ΚΙΝΑΛ ως πολιτική δύναμη να πετύχει.

«Αυτή τη στιγμή αντιπολίτευση δεν δείχνει κανείς και ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση παίρνει μια περίοδο χάριτος και ο κ. Μητσοτάκης κάνει πράγματα που φαντάζουν σωστά, απλά και μόνο επειδή δεν τα έκανε για πολλά χρόνια ο κ. Τσίπρας. Ομως εκεί δεν τελειώνουν τα θέματα» σχολίασε ο κ. Γερουλάνος μιλώντας για τον αντιπολιτευτικό ρόλο του ΚΙΝΑΛ, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε:

«Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς δεν είναι να αυτοπροσδιορίσει τον εαυτό του σε σχέση με κάποιον άλλον, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που μπορείς να προσφέρεις στην ελληνική κοινωνία και αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα όραμα. Άρα η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, οι οποίες σήμερα δεν εκφράζονται από κανέναν, είναι αυτό που προσωπικά πιστεύω ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να εκφράσει».

«Δεν βοηθάει ο αποκλεισμός ανθρώπων»

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ του ίδιου και της Φ. Γεννηματά, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν κούνησε το δάχτυλο στην κ. Γεννηματά. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η κ. Γεννηματά είναι ότι η δύναμη του χώρου βρίσκεται στη σύνθεση κι αν το έχει καταλάβει αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το να αποκλείεις συνέχεια ανθρώπους δεν βοηθάει να φτιάξεις τη σύνθεση που θέλουμε του χώρου».

«Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, θεωρώ ότι οποιοσδήποτε διαφωνούσε με την πορεία και εξέφραζε μια διαφορετική άποψη θεωρείται ότι ήταν ένα βήμα πριν γίνει υπουργός του Τσίπρα ή θέλει να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη. Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Οι άνθρωποι που έχουμε μείνει στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε μείνει γιατί πιστεύουμε πως αυτός είναι ο χώρος μέσα από τον οποίο θα εκφραστεί η Κεντροαριστερά στη χώρα» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από