Μανιασμένα φυσούσαν το Σάββατο οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι συνεχίζουν να πνέουν και σήμερα στο Αιγαίο, αγγίζοντας ακόμα και τα 8 μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στα Κύθηρα και τοπικά στην Κρήτη.

Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λουτρακίου όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες πάντως αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο έφθασαν τα 156 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου. Στη Μονεμβασιά και στην Τήνο καταγράφηκαν ριπές 126 χλμ/ώρα, στην Πεντέλη 118 χλμ/ώρα, στην Κάρυστο 97 χλμ/ώρα και στα ‘Ανω Λιόσια 93 χλμ/ώρα.

Στη Μονεμβασιά και στην Τήνο καταγράφηκαν ριπές 126 χλμ/ώρα, στην Πεντέλη 118 χλμ/ώρα, στην Κάρυστο 97 χλμ/ώρα και στα Άνω Λιόσια 93 χλμ/ώρα.