«Πονοκέφαλο» στις αρμόδιες Αρχές της χώρας προκαλεί η κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης θα συμμετάσχει στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική.

Μόλις έγινε γνωστό χθες, το απόγευμα ότι λείπει στρατιωτικό υλικό από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) σήμανε συναγερμός.

Αμέσως διατάχθηκε προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό ενώ του θέματος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.

Από το Πολεμικό Ναυτικό δεν υπάρχουν πληροφορίες για το στρατιωτικό υλικό που «έκανε φτερά». Ωστόσο «πηγές» του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν ότι  πρόκειται για κλοπή σημαντικού στρατιωτικού υλικού.

Πληροφορίες από το militaire.gr αναφέρουν ότι από τη ναυτική βάση έχουν κλαπεί αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.