Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς τα άρρωστα μυαλά είναι αυτά που συνεχίζουν να κάνουν ό,τι θέλουν και να τρομοκρατούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης η σχολή του Ολυμπιακού που εδρεύει στην πόλη έπαιζε φιλικό παιχνίδι με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου. Πρόκειται για ένα ματς στο οποίο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη, ξαφνικά 100 άτομα εισέβαλαν στο χώρο και επιτέθηκαν στον υπεύθυνο της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο μάλιστα χτύπησαν και με σιδερολοστό στο πρόσωπο.

Οι χούλιγκανς τρομοκράτησαν και εκφόβισαν τα παιδιά που αγωνίζονταν στο φιλικό παιχνίδι με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου. Αφαίρεσαν από τους πιτσιρικάδες τσάντες, μπλούζες και οτιδήποτε έφερε πάνω τα διακριτικά του Ολυμπιακού.

Μιλώντας στο One Channel άνθρωποι των ακαδημιών του Ολυμπιακού περιγράφουν τις στιγμές της επίθεσης στα μικρά παιδιά, ζητώντας παράλληλα να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να δοθεί ένα τέλος στη γενικευμένη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τονίζουν ότι η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν τρομοκρατείται από άνανδρους χούλιγκανς.

«Κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου φιλικού προετοιμασίας με μια άλλη ομάδα, η σχολή μας δέχθηκε επίθεση από 100 περίπου άτομα, έκλεισαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο γήπεδο, επιτέθηκαν στα παιδιά, στο προσωπικό, στους προπονητές της σχολή μας, αλλά και στον υπεύθυνο της σχολής. Τους πήραν εξοπλισμό, μπάλες, τσάντες και ό,τι άλλο έβρισκαν, τους πήραν τις φανέλες και δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην έδρα της σχολή μας» αναφέρει στην κάμερα του One Channel o διευθυντής δικτύου σχολών του Ολυμπιακού, Βασίλης Νάνος, ενώ συνεχίζει:

«Όπως αντιλαμβάνεστε τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα, όπως και οι γονείς. Αντί να παρακινούμε τα παιδιά και τους γονείς να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αυτή τη στιγμή καλούμαστε να συζητάμε πράγματα θλιβερά. Είναι σε εξέλιξη και η διενέργεια έρευνας της αστυνομίας, ήδη μετά το συμβάν o υπεύθυνος της σχολής μίλησε με την Αστυνομία. Ο άνθρωπος βέβαια χτυπήθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έκανε μια σειρά από εξετάσεις»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Αντώνης Πίκουλας, δήλωσε πως «αυτό το οποίο ζήσαμε είναι ανεπίτρεπτο και πρωτοφανές. Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι αυτού του είδους την τρομοκρατία απέναντι σε μικρά παιδιά. Αυτό αποτελεί αθλιότητα και κτηνωδία. Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της αστυνομίας και των θεσμικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Είναι προφανές ότι κάποιοι οπλίζουν το χέρι ορισμένων. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Κανένας από την οικογένεια του Ολυμπιακού δεν φοβάται από οποιαδήποτε τύπου απειλή ή τρομοκρατική αντιμετώπιση, γιατί αυτό συνιστά τρομοκρατία όταν αφορά μικρά παιδιά» προσθέτει.

«Σαν ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε πιάσει πάτο. Όταν στην εποχή που ζούμε σχολιάζουμε τέτοια γεγονότα, όπου κινδυνεύουν μικρά παιδιά φορώντας μια φανέλα που δεν είναι αρεστή σε μια κοινωνία, περιττεύει σχολιασμού» δηλώνει στο One Channel ο προπονητής Κ17 Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης.

«Το μόνο που πρέπει να υπάρξει πλέον είναι λύση του προβλήματος, η οποία πρέπει να είναι οριστική και παραδειγματική. Εμείς ως Ολυμπιακός, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στα δικά μας παιδιά που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, είναι να συμπαρασταθούμε. Ο Ολυμπιακός επειδή υπάρχει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας είναι και θα είναι παντού, στηρίζοντας την όποια προσπάθεια γίνεται κάτω από τα πλαίσια που θέλουμε να υπάρχουν στο ελληνικό αθλητισμό» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από