Δηλώσεις σε ισπανικά μέσα, μετά τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και ενόψει του αγώνα με την Ισπανία, έκανε ο προπονητής της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η αρχική τοποθέτηση του ήταν: «Μέχρι κάποια άλλη ομάδα να μας δείξει ότι είναι καλύτερη, δεν θα εγκαταλείψουμε. Αν μας νικήσουν, θα δώσουμε τα χέρια μας και θα πούμε συγχαρητήρια. Έχουμε μια υγιή ομάδα, που της αρέσει να είναι μαζί. Υπάρχει μια ταπεινότητα. Έχουμε τα πόδια μας στη Γη, δεν έχουμε κάνει τίποτε ακόμη.Σας ακολουθώ σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντα κάνετε το ίδιο.

Δεν με ξεγελάτε! Ο Γιουλ, ο Ρούμπιο, ο Ρούντι είναι έμπειροι, ο Γκασόλ ξεχωριστός. Είδα την ομάδα στο αεροπλάνο τις προάλλες, ρώτησα τι κάνουν και μου είπαν ήρεμα. Τους είπα το ίδιο. Είναι ήσυχοι, γιατί ξέρουν πως να παίξουν, όταν έρθει η σημαντική στιγμή».

«Θέλω να νικήσω την Ισπανία»

Έδειξε, μάλιστα, μεγάλη επιθυμία να κερδίσει του Ισπανούς, τονίζοντας: «Θέλω να νικήσω την Ισπανία. Πιστεύω πως η Ισπανία είναι καλύτερη και τρέφω μεγάλο σεβασμό για εκείνη, επειδή πάντα ανέβαινε στο βάθρο. Αυτό αξίζει από μόνο του όλο το σεβασμό! Γι’ αυτό λέω σε όλους στην ομάδα πως πρέπει να νικήσουμε την Ισπανία. Δεν τη νικήσαμε στο Ρίο (το 2016), σωστά; Δουλεύουμε για να είμαστε οι καλύτεροι. Αυτός είναι ο στόχος μας, όταν βάζουμε τη φανέλα της Σερβίας».

Για την ατάκα του στα σερβικά μέσα «Αν βρούμε τις ΗΠΑ στο δρόμο μας, ο Θεός μαζί τους» δήλωσε: «Όχι! Είχα πέντε λεπτά συνέντευξη σε μέσα της χώρας μου. Ήταν ειρωνικό. Αν βγάλεις την ειρωνεία που έχω ως προπονητής, τι μένει; Οι ΗΠΑ είναι το Νο1 φαβορί και τους σέβομαι».

Στο φινάλε μίλησε για την πεποίθηση του κόσμου ότι η Σερβία θα πάρει το χρυσό: «Κάθε μέρα δουλεύουμε για ακόμα ένα μετάλλιο και θα δούμε αν συμβεί αυτό. Όλοι λένε ότι μπορούμε να πάρουμε το χρυσό. Όλα τα στοιχήματα το υποστηρίζουν και αν λέτε ότι μπορούμε, θα αποκλειστούμε από τώρα! Δεν μπορούμε να πιστεύουμε τι γράφεται».