Με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου ένας κόκορας ονόματι Μπορίς μπορεί να λαλεί ελεύθερος, όποια ώρα θέλει, ακόμα και τα ξημερώματα παρά τα παράπονα των γειτόνων!

Η ύπαιθρος «κέρδισε» την μάχη ενάντια στην πόλη αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του Μορίς, Ζιλιέν Παπινό «ο Μορίς κέρδισε και οι ενάγοντες πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους αλλά και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα».

Η απόρριψη του αιτήματος των γειτόνων σηματοδοτεί την «νίκη μιας μάχης για ολόκληρη τη Γαλλία» σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του Κορίν Φεσό.

Ο 4χρονος Μορίς ζει στο Σεν-Πιερ ντ’ Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι.

Το χρονικό της αντιδικίας

Όλα ξεκίνησαν όταν το λάλημα του πετεινού ενόχλησαν έναν γείτονα, τον Ζαν-Λουί Μπιρόν, ο οποίος είναι κάτοικος της πόλης και το σπίτι του βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνο των ιδιοκτητών του Μορίς.

Μη μπορώντας άλλο να αντέξει την φασαρία που προκαλούσε ο Μορίς, ο Μπιρόν αποφάσισε να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Παρόμοιες υποθέσεις όχλησης έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές την γαλλική δικαιοσύνη με… «κατηγορούμενες» καμπάνες εκκλησιών ακόμα και αγελάδες αλλά καμία μέχρι στιγμής δεν είχε καταφέρει να λάβει τέτοια δημοσιότητα.

Η ιστορία του Μπορίς κατάφερε να φτάσει μάλιστα, έως και τους New York Times, που δημοσίευσαν σχετικό άρθρο ενώ κυκλοφόρησαν και μπλουζάκια με το σύνθημα «Αφήστε με να τραγουδήσω» και «Ομάδα Μπόρις».