Ένας νεκρός και 34 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σύγκρουσης τρένου με φορτηγό στη Γιοκοχάμα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσαν η εταιρεία σιδηροδρόμων Keikyu Corp και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Πλάνα που μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ εικονίζουν μαύρο καπνό να υψώνεται από εκτροχιασμένα βαγόνια του συρμού και ανάστατους επιβάτες που βγαίνουν από το τρένο κοντά σε διασταύρωση των σιδηροτροχιών με το οδικό δίκτυο.

Η σύγκρουση σιδηροδρομικού συρμού-εξπρές με φορτηγό σε ισόπεδη διάβαση στη Γιοκοχάμα είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 35 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας μένει απλώς να διαπιστωθεί πως είναι νεκρός, είπε εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Συνολικά, τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι (…) εκ των οποίων ένας βαριά», δήλωσε εκπρόσωπος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης που συγκροτήθηκε στη Γιοκοχάμα, ο Ρίο Ναγκακούρα. Ο τελευταίος τραυματίας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, βρίσκεται σε κατάσταση «καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», κατά τον όρο των ιαπωνικών αρχών σε περιπτώσεις που μένει απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατος κάποιου από ιατροδικαστικό.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε στα συντρίμμια του τρένου, πιθανόν ο οδηγός του φορτηγού.

Η σύγκρουση έγινε ανάμεσα σε συρμό-εξπρές που συνέδεε το Τόκιο με τη Γιοκοχάμα και φορτηγό, ανάμεσα στους σταθμούς Καναγκάουα-Σινμάτσι και Νακακίντο. Τουλάχιστον τρία από τα οκτώ βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν.

Σε πλάνα από ελικόπτερο του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK ήταν ορατοί πυροσβέστες και αστυνομικοί καθώς επιχειρούσαν επιτόπου.

«Ο ήχος των παραθύρων που έσπαγαν ήταν απίστευτος», είπε επιβάτης στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Πριν καταλάβω τι συνέβαινε, το βαγόνι είχε διαλυθεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ